نشست علمی- پژوهشی با عنوان نقش زنان در تحول انقلاب اسلامی با الگوگیری از سیره ی انقلابی حضرت فاطمه سلام الله علیها در سالن اجتماعات حوزه علمیه زینبیه سلام الله علیها شهرستان رشت با حضور طلاب برگزار گردید . این نشست با محوریت نقش زنان در انقلاب اسلامی توسط کارشناس محترم جناب آقای دکتر نامدار استاد دانشگاه به مدت 1 ساعت و نیم انجام گردید . اعم مباحث مطروحه به قرار ذیل می باشد:
استاد حاضر در این نشست در ابتدا مقدماتی را درباره وضعیت زنان در غرب و سپس ایران بیان نمودند از جمله اینکه ؛ مبحث تفکیک جنسیتی به زن و مرد مسئله ای است که شروع آن از غرب بوده و در تشریع تاریخ در هیچ دوره ای از دوران تاریخی در ایران چیزی به نام تفکیک جنسیتی در حرکت های اجتماعی به این صورت وجود نداشته بلکه سهم همه ملت ایران در نظر گرفته می شد. به عبارت دیگر در ایران، تاریخ مذکر نداریم.
همچنین وضعیت زنان در غرب که برگرفته از نظر متفکران غربی است این گونه بوده که؛ زنان جزء اقشار فرودست جامعه به حساب آمده و حق کار، حق رأی، حق تحصیل، مالکیت، ازدواج آزادانه، دستمزد، سرپرستی فرزندان و حتی حق تسلط بر بدن خود را نیز نداشتند در حالی که امام خمینی رحمه الله فرمودند: زنان همچون مردان و پابه پای آنان در جامعه و تشکیل جامعه اسلامی باید فعالیت نمایند و همچون مردان حق رأی، تحصیل و ... را داشته باشند.
همچنین ایشان ایراد نمودند که ؛ اولین تحرک اجتماعی برای زنان در تحریم تنباکو بوده و هیچ مردی سردمدار ورود زنان در این حقوق اجتماعی نبوده است. البته زنان با نگاه و توجه به سیره حضرت فاطمه سلام الله علیها با تلاش و مجاهدت در دفاع از حق و حقیقت و اسلام و با حفظ گوهر وجودی خود حضوری انسان ساز و جامعه ساز در عرصه انقلاب اسلامی و مدیریت اجتماعی داشتند. و حضور سیاسی - اجتماعی حضرت نوعی الگو برای زنان بوده که یک زن با آگاهی و اتخاذ شیوه های سیاسی مدبرانه می تواند در صحنه های گوناگون جامعه به مبارزه بپردازد. از طرفی کارشناس محترم در این نشست به نقش زنان در تحول انقلاب اسلامی تصریح کردند که زنان به صورت خودجوش و تحت فرهنگ دینی اسلامی و بدون اینکه از جریان یا حزبی الهام بگیرند وارد صحنه شدند. به عنوان یک ایرانی و یک زن در دفاع از نهضت و آرمان های امام بر خلاف اروپا وارد میدان شدند.این حرکت زنان ناظر به دریافت حقوق برای همه ملت ایران بوده است نه قشر خاص. مشکلات خود را در مسائل سیاسی جستجو نمی کردند و اینکه انقلاب اسلامی دعوت به عقل بوده است نه نفس. در نتیجه قدرت یافتن جنبش های زنان مسلمان و حضور آن ها در عرصه های بیداری و حق طلبی نماد بارزی بوده که با پیروی از الگوی آموزه های دینی فاطمی به وجود آمده و خواهد آمد..