جلسه دفاع از پایان نامه

تهران برگزاری جلسه دفاعیه طلاب سطح 3

شناسه خبر : 71894

1397/11/01

تعداد بازدید : 280

تهران برگزاری جلسه دفاعیه طلاب سطح 3
تهران جلسه دفاعیه با موضوع استنباط­های فقهی از آیات الاحکام غیرمشهور در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر، جلسه دفاع پایان نامه یکی از  طلاب سطح 3 در رشته فقه و اصول برگزار شد.

کیاهورمعاون پژوهش کوثر گفت: پایان نامه خانم  ربابه علی محمدزادهاز طلاب سطح 3 با موضوع «استنباط­های فقهی از آیات الاحکام غیرمشهور» با راهنمایی حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر روحی  و با داوری سرکارخانم دکتر شاکریموفق به کسب نمره5/18 گردید.

کیاهوربا اشاره به چکیده این پایان نامه گفت: بخش عمده­اي از آيات قرآن­كريم به احكام و قوانين شرعي مورد نياز بشر در موضوعات مختلف، اعم از موضوعات عبادي، سياسي، اقتصادي، قضايي و كيفري اختصاص دارد كه در اصطلاح مفسران و فقيهان اسلامي به «آيات­الاحكام» شهرت يافته است. اما در اين كه اين آيات چه تعداد است از ديرباز در ميان عالمان اسلامي اختلاف است و هر يك آراي متفاوتي را در اين­باره ارايه داده­اند كه مجموع اين ديدگاه­ها به پنج نظريه عمده باز مي­گردد. مشهور عالمان شيعه و اهل­سنت شمار اين آيات را 500 دانسته و برخي تعداد اين آيات را كم­تر و عده­اي بيش­تر از اين تعداد عنوان كرده­اند. برخي تعداد آيات فقهي قرآن را با توجه به ذوق و قريحه افراد متغير دانسته و عده­اي نيز برآنند كه همه آيات قرآن­كريم جزء آيات­الاحكام است. به نظر مي­رسد هيچ يك از اين نظريات پنج­گانه بر اساس تحقيق دقيق و تفحص كامل آيات قرآن ارايه نگرديده و نظريه صحيح در اين باره، ديدگاهي به جز ديدگاه­هاي پنج گانه مذكور است. در اين تحقيق، ضمن اشاره به ديدگاه­هاي متعدد مطرح در اين­باره و نقد آن­ها، ديدگاه صحيح همراه با دلايل اثبات آن ارايه گرديده است. اين تحقيق بر آن است تا به بررسي آياتي بپردازد كه امامان معصوم(عليهم السلام) از آن آيات، استنباط فقهي داشته‌اند اما جزء آيات الاحكام مشهور شمرده نشده است. يافته‌هاي اين تحقيق نشان مي‌دهد كه با توجه به وسعت دلالت آيات قرآن و نيز استشهادهاي امامان معصوم(عليهم السلام) به آياتي كه در ظاهر و دلالت اوليه خود ارتباطي به احكام و مسائل فقهي ندارند، مي‌توان دايره آيات الاحكام را وسيع‌تر از آنچه تاكنون پذيرفته شده، دانست. همچنين اين گونه استنادهاي امامان معصوم(عليهم السلام) و برداشت‌هاي ظريف فقهي آنان از برخي آيات قرآن، حاكي از بينش الهي ويژه آنان در پرتو امامت است.

کلیدواژگان این پژوهش شامل:فقه، احكام، آيات الاحكام، فقه القرآن، استنباط فقهي، روش تفسيري می­باشد.

 

گفتنی است این جلسه در تاریخ 29 دی ماه ساعت 8 صبح در سالن جلسات حوزه علمیه کوثر برگزار شد.

اخبار مرتبط