مدرسه علمیه حضرت نرجس س یزد

کرسی آزاد اندیشی با موضوع حجاب اجباری آری یا خیر برگزار شد

شناسه خبر : 71721

1397/10/26

تعداد بازدید : 297

کرسی آزاد اندیشی با موضوع حجاب اجباری آری یا خیر برگزار شد
به همت معاونت پژوهش مدرسه ی علمیه ی خواهران حضرت نرجس سلام الله علیها یزد، کرسی آزاد اندیشی با موضوع « حجاب اجباری آری یا خیر » برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه نرجس سلام الله علیها یزد، در این کرسی طلاب در دو گروه موافق و مخالف با حضور خانم رسولیان استاد داور کرسی ، پیرامون موضوع حجاب اجباری آری یا خیربه بحث وگفتگو پرداختند..

در این گفت و گو موافقین مسئله حجاب اجباری با تعریف حجاب به " پوشش اسلامی مطرح شده درقرآن " ،گفتند: مسئله حجاب دارای دو بعد سلبی و ایجابی است که بعد ایجابی آن در آیه 31 سوره نور مطرح شده و بعد سلبی مربوط به حکم حرام بودن خودنمایی برای نامحرم است که اگر هر دو کنار هم مورد توجه باشد حجاب اسلامی محقق می گردد.وفلسفه حجاب از آیه ی 59سوره ی احزاب قابل برداشت است.

موافقین عرضه داشتند که اصل پذیرش دین اختیاری است ولی اگر کسی اصل دین اسلام را پذیرفت باید به اصول و قوانینش نیز پایبند باشد که از جمله قوانین آن حفظ حجاب است. افراد غیر مسلمان مقیم یا مسافر به کشورهای اسلامی، باید پایبند به قوانین ان مملکت باشند که چون دین غالب اسلام است ،قوانین نیز اسلامی است.در ادامه افزودند : حجاب مورد انتظار در جامعه، پوشش در حد شرع و قانون است و نه ملزم شدن به پوشیدن چادر.

در مقابل ،مخالفان این موضوع ،گفتند: آیات مورد استناد شما فقط الهی بودن مسئله حجاب را بیان می کنند و درباره اجبار و اصرار به پذیرش آن موردی را مطرح نمی کنند.حجابی که بر اساس اعتقاد شخص باشد تاثیر مثبت دارد وگرنه پوشش اجباری موجب مفاسد دیگر می شود.آنان افزودند: اجبار یعنی به جای دیگران تصمیم گرفتن وحق انتخاب آنان را سلب کردن وچون طبع انسان از هرچه منع شود بیشتر به آن تمایل پیدا می کند بی حجابی زیاد شده است.

مخالفان هشدار به مردان را برای حفظ نگاهشان متذکر شدند.البته موافقان این را چنین پاسخ دادند که : نمی توان آب و غذا را به فرد گرسنه و تشنه نشان داد و او را از غذا منع کرد ، شخصیت و طبع مرد همیشه خواهان وجود زن است پس نباید او را با پوشش نامناسب تحریک کرده و به فساد کشاند.

در پایان استاد داور خانم رسولیان  به جمع بندی نظرات پرداخت: پس از پذیرش اصل دین پایبندی به قوانین آن الزامی می باشد، بنابراین رعایت حجاب برای زنان مسلمان الزامی است گرچه مردان جامعه نیز باید ضمن احترام به شخصیت زن با کنترل نگاه و تقوا پیشگی ،جامعه اسلامی آرمانی بسازند.