درمدرسه علمیه حضرت نرجس س یزد

یزد/کرسی آزاد اندیشی با موضوع امنیت اجتماعی برگزار شد

شناسه خبر : 71718

1397/10/26

تعداد بازدید : 132

یزد/کرسی آزاد اندیشی با موضوع  امنیت اجتماعی برگزار شد
به همت معاونت پژوهش مدرسه ی علمیه ی خواهران حضرت نرجس سلام الله علیها یزد، کرسی آزاد اندیشی با موضوع « امنیت اجتماعی یا آزادی اجتماعی برای زنان» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه نرجس سلام الله علیها یزد، در این کرسی طلاب در دو گروه موافق و مخالف با حضور خانم خوشبین استاد داور کرسی ، پیرامون موضوع امنیت یا آزادی اجتماعی برای زنان به بحث وگفتگو پرداختند.

طلاب موافق امنیت اجتماعی برای زنان، با بیان اینکه آن چه درارتباط با حضور زنان در جامعه مطرح می شود امنیت است نه محدودیت و عدم حضور، اما به هر حال مردان با قوای جسمی بیشتر و امنیت بالاتر آفریده شده اند و زنان با احساسات قویتر و قوه جسمی ضعیفتر ، بنابراین حضور آنان باید با تدابیر امنیتی همراه باشد.

 موافقین در ادامه بیان کردند :  امنیت یعنی احساس ایمن بودن در مواجهه با خطراست.در جوامع پیشرفته احساس امنیت، اهمیت بیشتری دارد تا افراد بهتر به اهداف و وظایفشان برسند. بنابراین یک سری محدودیت ها در قالب قانون، عرف و احکام الهی برای این جوامع قرار داده شده تا به اهداف مورد نظر برسند.  

 این گروه در ادامه با بیان این که حضور زنان و مشاغلشان باید متناسب با روحیه و توانایی ایشان باشد، افزودند:انسان از آزادی به دنبال آرامش روحی و خانوادگی و تربیت فرزندی از وجود ونسل خود است.

در ادامه مخالفین محدویت آزادی برای زنان ، بیان کردند:آزادی یعنی داشتن هویت و اختیار ، آزادی از حقوق اجتماعی هر انسان است که هدف اصلی انبیاء الهی نیز بوده است. خداوند هم می فرماید : زن و مرد را از یک جنس آفریده ایم.

این گروه از طلاب با استناد به آیه 12 سوره حجرات« ولاتجسسوا...،»اگفتند: پس زنان آزادند، هر کجا می خواهند بروند یا به هر ماشینی سوار شوند و نباید کسی در امورشان مداخله کند و ازآنها سلب آزادی کند.

موافقین آزادی اجتماعی در ادامه با بیان این که برخی معتقدند که باید محتویات پیام های فضای مجازی کنترل شودافزودند: طبق بند ششم قانون، فرمان هشت ماده ای امام خمینی، ورود به حریم خصوصی افراد بدون اجازه آنهاممنوع است .

 پس عدم اجازه حضور در ورزشگاه ها برای زنان ،عدم اجازه ورود زنان به بحث موسیقی، مقیدکردن زن به تربیت فرزند و همسر داری، جستجو در رفتار واعمال زنان و کنترل آنها،عدم اجازه ورود به مشاغل و رشته های تحصیلی مردانه برای خانم های علاقه مند و...، نشانه سلب آزادی از زنان و ظلم به آنهاست در حالی که زنان نیمی از افراد جامعه هستند وحقوق برابر با مردان دارند.

در پایان استاد داورخانم خوشبین به جمع بندی نظرات پرداختند:در نگاه اول آزادی در مقابل امنیت است در حالی که با نگاه عمیق تر انسان به آزادی نیاز دارد که دنبالش تعرض و به هم خوردگی امنیت نباشد پس آزادی یعنی داشتن امنیت، بنابراین این دو واژه همسو هستند.

آزادی خواهی از حقوق هر انسانی است، اما در آزادی زنان باید خصوصیات جسمی و روحی آن ها را هم در نظر گرفت.