این مسابقه که با هدف آشنایی با کتابهای شهدا و سیرهی ایشان اجرا شد، در طی دو روز، 7 نفر از خواهران طلبه هرکدام به مدت ده دقیقه فرصت داشتند درباره زندگینامهی شهید مورد نظر خود صحبت کنند. همچنین در ابتدای این جلسه، فرمهای نظرسنجی بین حاضرین توزیع شد تا به روایتکنندگان امتیاز دهند.
از جمله شهیدانی که به زندگینامهی آنها پرداخته شد، عبارت بود از: «ابراهیم هادی (کتاب سلام بر ابراهیم)، محمدرضا دهقان (کتاب ابو وصال)، احمدعلی نیری، محمدتقی طاهرزاده (کتاب بین دنیا و بهشت) و بابک نوری»
شهید احمد علی نیری شهید نوزده سالهی دفاع مقدس بود که خانم زهرا فریدنی زندگی او را روایت کرد. وی در مورد عفت چشم این شهید گفت: تقوای چشم این شهید در ارتباطی که در یک حادثه با نامحرمان داشت، باعث شد تا صدای مناجات و تسبیح موجودات را بشنود.
سمیه قربانی به زندگینامهی شهیدِ جانباز محمد تقی طاهرزاده پرداخت که بعد از 18 سال بی تحرکی در بستر، به درجهی شهادت رسید. این روایتگر به خوابی که سیدهای در مورد شهید طاهرزاده دیده بود، اشاره کرد و گفت: این خانم سیده خواب میبیند که همه شهدا دست به آسمان بلند کردهاند تا محمد تقی پیش آنها بیاید. به همین دلیل پدر و مادر، به شهادت او رضایت قلبی پیدا کردند و او پس از تحمل رنجهای فراوان سرانجام در سال 1384 به آسمان پرکشید.
سیرهی شهید مدافع حرم، بابک نوری نیز توسط خانم زینب نخودیان اجرا شد. این شرکت کننده در مورد شخصیت وی بیان کرد: این شهید، یک دهه هفتادی بود که در عصر تهاجم فرهنگی زندگی میکرد. به ظاهرش میرسید، در حالی که از باطنش هم غافل نبود. بین دو راهیِ رفتن به سوریه یا مهاجرت به کشور آلمان، گزینهی اول را برگزید. این نشان میدهد که با وجود همهی تهاجمهای فرهنگی، باز هم میتوان به عشق اهل بیت علیهم السلام که 1400 سال پیش میزیستهاند، زندگی کرد.
این مسابقه، برای طلاب بسیار جذاب بود و تقاضای ادامه چنین برنامههایی را داشتند.
در پایان این جلسه برگههای نظر سنجی جمعآوری شد تا طبق امتیازدهی حاضرین در این برنامه، نفرات برتر انتخاب و به ایشان جوایزی اهدا شود.