به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه حضرت زینب (س) یزد،خانم رضیه رئیسی در اولین کرسی آزاد اندیشی این مدرسه در سال 97 با عنوان «اقتصاد مقاومتی ،دولتی یا مردمی»که توسط دو نفر از دانش آموختگان برگزار شد با اشاره به اهمیت این شعار اقتصادی و تکرار آن در سالهای اخیر بیان کرد:اقتصاد مقاومتی مسئله پر اهمیتی است اما هنوز در متن زندگی مردم جاری نشده و به آن توجه نمی شود.
خانم رحیمی به عنوان مخالف و با این دیدگاه که اقتصاد مقاومتی دولتی است گفت: در ده سال اخیر شعار اقتصاد مقاومتی مطرح شده در صورتیکه اگر وظیفه مردم باشد بایستی مسئله همیشگی باشد نه اخیرا مطرح شود.
خانم غلامپور به عنوان موافق در پاسخ ضمن استدلال به آیات و روایات و سیره ائمه معصومین ضرورت اقتصاد مقاومتی در آموزه های اسلامی را بیان کرد و گفت: حضرت امام رضا(ع) فرمودند:«حقیقت ایمان در بنده ای به کمال نمی رسد مگر اینکه سه خصلت در او باشد: درست فهمیدن دین، صبر بر بلاها و خوب اداره کردن معیشت»مردم با الگو گیری از سیره معصومین در همه ی زمان ها،ملزم به رعایت اعتدال در مصرف هستند.
خانم رحیمی در ادامه بحث خود افزود:با توجه به شرایط کنونی که توصیه می شود مصرف گاز ، برق ، آب و...کم باشد و مردم هم برای صرفه جویی در این موارد تلاش می کنند پس اقتصادی که بخواهد این چنین محقق شود یک نوع اقتصاد ریاضتی است نه مقاومتی.
خانم غلامپور نیز در جواب به این ادعا گفت: همانطور که در میدان جهاد و جنگ همه سخت مقاومت می کنند در جنگ اقتصادی همگی در برابر خطر پیش رو، سرباز هستند و این تلاش مردم در واقع شکر نعمت های الهی است نه اقتصاد ریاضتی.
نماینده مخالفین سومین سوال خودرا این چنین مطرح کرد: اگر ادعا می کنیدکه مردم بایستی در تحقق اقتصاد مقاومتی سهیم باشند این ادعا با روایت امام رضا(ع) که می فرمایند«هرکس از امکانات برخوردار است واجب است به زندگی خانوادگی اش وسعت بخشد» مغایرت دارد.
خانم غلامپور در جواب گفت: علاوه براین روایت آیات و روایاتی داریم که مسلمانان به پرداخت حقوق مالی خود ملزم شدند وسعت بخشیدن به زندگی به معنای اسراف نیست بلکه علاوه بر مصرف درست قناعت هم مورد توصیه اهل بیت(ع) بوده است
خانم رئیسی به عنوان استاد داور در جمع بندی بحث علاوه بر اینکه اقتصاد مقاومتی را امری تلفیقی از تلاش مردم و همت دولت دانست مصادیقی از تحقق اقتصاد مقاومتی در خانواده را نیز بیان کرد.