خانم دهقانی، معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان یزد ضمن بیان این خبر افزود: در این نشست که با حضور کتابداران مدارس علمیه خواهران استان برگزار شد، از دو کتابدار برتر استان نیز تجلیل شد.
در این نشست خانم دهقانی با بیان روایتی از امیرمومنان (علیه السلام) که «من تسلی بالکتبِ لم تَفُتهُ سَلوَه» گفت: هرکس با کتابها آرامش یابد، راحتی و آسایش از او سلب نمی شود.
وی ضمن تبریک و تهنیت هفته کتاب و کتابخوانی همچنین سالروز ازدواج بهترین مخلوق عالم پیامبرگرامی اسلام(صلی الله علیه وآله) با حضرت خدیجه(سلام الله علیها) افزود: هفته کتاب فرصت مغتنمی است که از شما عزیزان و پیشکسوتان علم و اندیشه تجلیل شود.
خانم دهقانی با اشاره به اینکه کتابدار باید خبره باشد خاطرنشان کرد: یک کتابدار خبره با سرعت بخشیدن به مسأله پژوهش، تولید علم و فرهنگ خوب مطالعه می تواند دانش اندوزی را تسهیل نماید.
معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان یزد با بیان اینکه در کتابخانه زمان و مکان معنا ندارد افزود: کسی که در کتابخانه قرار می گیرد با دریایی بزرگی از اندیشمندان بزرگ در موضوعات مختلف ارتباط برقرار می کند.
وی ضمن اشاره به اینکه کتابداران تسهيل كنندگان دانش اندوزي، فرهنگ پذيري و اطلاعيابي در جامعه هستند، اظهار داشت: یک کتابدار آگاه واسطه میان کتاب، طلبه و کادر مدرسه است و چون کتاب را خوب می شناسد، راهنمای خوبی است.
در ادامه خانم دهقانی با بیان سخنی از مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به نقش مهم کتابداران اشاره کرد و گفت: ایشان نفس کتابداری را یک کار انسانی، فرهنگی برجسته معرفی می کنند و کتابداری را صرف خدمت و آوردن کتاب نمی دانند بلکه او باید منبع، منشأ و مرجعی برای راهنمایی مراجعه کنندگان به کتاب باشد.
وی کتابداران را بازوان اصلی مدارس عنوان کرد و ضمن تأکید بر اینکه خودتان نیز اهل مطالعه باشید به فرموده مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) اشاره کرد و گفت: نباید از دست طلبه کتاب رها شود به خصوص در دوران نوجوانی باید کتاب زیاد بخوانند.
معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان یزد ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه های مدارس استان گفت: یکی از اقدامات موثری که یک کتابدار می تواند جهت پویایی و فعال نمودن کتابخانه ها انجام دهد، معرفی تازه های کتاب به طلاب و اساتید است.
وی افزود: مشکل تر از کتاب نوشتن، رساندن کتاب به چشم و ذهن مخاطب است که نیاز به ظرافت دارد و هنر خاصی را می طلبد.
خانم دهقانی در محور کتابخوانی فعالیتهای برگزاری سلسله نشست های تخصصی کتاب، مهارتهای مطالعه کارگاه آموزشی مهارت های ،مدیریت زمان ،تندخوانی ،دقیق خوانی و...، ایجاد ایستگاه مطالعه کتاب، برگزاری کارگاه های آموزشی مرجع شناسی، شیوه مطالعه، خاطره نویسی، نویسندگی، برگزاری مسابقة کتابخوانی و خلاصه نویسی به شکل های مختلف و آشناسازی طلاب با منابع موجود در کتابخانه با همراهی اساتید را قابل اجرا دانست.
وی همچنین در محور آمادهسازی و مرتبسازی فضای کتابخانه و تکریم عوامل کتابخانه، فعالیتهایی از قبیل توجه به ایجاد فضای با نشاط و مورد علاقه مراجعه کنندگان تأکید کرد.
در ادامه کتابداران مدارس تجربه های خود را جهت ارتقاء سطح کتابخانه ها، سوق دادن طلاب به سمت کتابخانه با شوق و اشتیاق بیشتر با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند.
همچنین در این نشست حجت الاسلام کارگر(زید عزه)، مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزد با کتابداران به گفت و گو پرداخت و از روند وضعیت کتابخانه های مدارس علمیه استان اطلاع یافت.