
کتاب «سرو گلستان من» اثر خانم سمانه نیکدل، حاصل حدود دو سال و نیم مصاحبه و پژوهش با خانم بتول چگله، همسر شهید مدافع حرم است. این اثر بهعنوان روایتی صمیمی و بیپیرایه از زندگی شهید، تلاش دارد تصویری ملموس و انسانی از مسیر زندگی، ایثار و شهادت ارائه دهد.
· بیان زندگی واقعی و همهجانبه: در این کتاب، زندگی مشترک شهید با تمام فرازونشیبها، لحظات تلخ و شیرین، چالشها و صلحها، بهصورتی روایت شده است که برای مخاطب باورپذیر و قابل ارتباط باشد.
· زدودن ابهام از مفهوم شهادت: هدف اصلی، نشان دادن این است که شهادت دور از دسترس و محدود به قشر خاصی نیست؛ شهید نیز همچون دیگران زندگی خانوادگی داشته، در اجتماع حضور فعال داشته و با مشکلات روزمره دستوپنجه نرم کرده است.
· تأکید بر تلاش و تربیت: در عین حال، کتاب بر این امر اصرار دارد که شهید و دیگر شهدا، سالها برای تربیت نفس و آمادهسازی خود برای ایثار زحمت کشیدهاند و شهادت، اتفاقی ناگهانی و تصادفی نبوده است.
