برگزاری نشست علمی پژوهشی با عنوان نقش علم در تعالی فرد و جامعه از منظر امام علی علیه‌السلام در مدرسه علمیه تخصصی فاطمه‌الزهرا(س)

شناسه خبر : 163462

1404/08/24

تعداد بازدید : 20

برگزاری نشست علمی پژوهشی با عنوان نقش علم در تعالی فرد و جامعه از منظر امام علی علیه‌السلام در مدرسه علمیه تخصصی فاطمه‌الزهرا(س)
مدرسه علمیه تخصصی فاطمه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی نشستی با عنوان نقش علم در تعالی فرد و جامعه از منظر امام علی علیه‌السلام با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین آقای براتعلی حق‌شناس (استاد حوزه و دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر برتر قرانی) شنبه 24 آبان ماه برگزار نمود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حق شناس ابتدا با اشاره به آیه ۲۹ سوره انفال، اظهار داشت: در این آیه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِن تَتَّقُوا اللَّهَ یَجعَل لَکُم فُرقَانًا» خداوند بیان نموده که  تقوا، چشم دل را باز می‌کند و فرقان (تفکیک حق از باطل) را به انسان هدیه می‌دهد. این در حالی است که علم بدون تقوا، نه تنها بی‌ثمر است و  به فساد دین منجر می شود.

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه ، به روایتی از امیرالمومنین علی بن ابی‌طالب (ع) اشاره نمود که در آن علم را دارای «سر، چشم، زبان، دست، پا، قلب و لشکر» می‌داند:

  • سر علم: در مقابل تکبر، که حق دیگران را زیر پا می‌گذارد.
  • چشم علم: برائت از حسد چراکه حسد، دین و عقل را از بین می‌برد.
  • زبان علم: صداقت در گفتار و نیت.
  • دست علم: رحمت و مهربانی در بیان و عمل.
  • پای علم: مصاحبت با عالمان و اندیشمندان.
  • لشکر علم: مباحثه‌ی علمی و گفت‌وگوی سازنده.
  • قلب علم: حسن نیت و خلوص در طلب حق.

وی در بخشی دیگر از مباحث خود به راه‌های حفظ و تثبیت علم اشاره کرد و افزود: «خواندن آیات منتخب قرآن از جمله آیه‌الکرسی و آیات پایانی سوره بقره، نه‌تنها موجب حفظ جان و مال، بلکه باعث حفظ و افزایش علم نیز می‌شود.»

حجت‌الاسلام والمسلمین حق شناس همچنین بر هدفمندی علم تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: «هر علمی باید در مسیر رضایت امام عصر(عج) و برای خدمت به جامعه و اهل‌بیت(ع) باشد، نه برای شهرت و برتری‌جویی.»

در پایان نشست، استاد حوزه و دانشگاه یادآوری شد که هر طالب علم باید از خود بپرسد: «آیا این علم، امام زمان (عج) را خوشحال می‌کند؟» اگر خیر، پس باید مسیر را اصلاح کرد. علم تنها وقتی برکت دارد که برای تربیت نفس، اصلاح جامعه، و خدمت به ولایت باشد  نه برای شهرت یا رقابت.