استان مازندران، مدرسه علمیه الزهرا (س) بابل

اقامه دین در عصر تهاجم فرهنگی؛ بازخوانی مسئولیت‌ها و الگوها

شناسه خبر : 162847

1404/08/05

تعداد بازدید : 25

اقامه دین در عصر تهاجم فرهنگی؛ بازخوانی مسئولیت‌ها و الگوها
در نشست علمی برگزارشده در مدرسه علمیه الزهرا بابل، استاد خاتم دکتر طاهری با تأکید بر لزوم «اقامه» به جای «برگزاری» در مناسبت‌های دینی، خواستار بازنگری در عملکرد نهادهای آموزشی و تبلیغی و بازگشت به الگوهای حقیقی اهل بیت (ع) در مواجهه با تهاجم فرهنگی شد.

 نشست علمی با حضور استاد فرهیخته، سرکار خانم دکتر طاهری، در مدرسه علمیه الزهرا بابل برگزار شد. این نشست با استقبال طلاب و فضلای حوزه علمیه همراه بود و محور اصلی آن بررسی نقش حوزه‌های علمیه در مقابله با تهاجم فرهنگی و اقامه دین در جامعه اسلامی بود.

استاد طاهری در ابتدای سخنرانی خود با اشاره به هجمه‌های گسترده فرهنگی دشمن، اظهار داشت: «نسل جوان امروز قربانی تهاجم فرهنگی است و ما باید از خود بپرسیم که در مدارس، دانشگاه‌ها و نهادهای تبلیغی چه چیزی به آن‌ها داده‌ایم؟ آیا خروجی‌های ما تمدن‌ساز بوده‌اند یا صرفاً رنگ‌سازی کرده‌ایم؟»

ایشان با نقد رویه‌های صوری در مناسبت‌های دینی، تصریح کرد: «مسئله اصلی ما باید اقامه حق باشد، نه صرف برگزاری مراسم. اقامه یعنی دغدغه‌مندی، یعنی تبدیل اشک و عاطفه به عمل و تغییر سبک زندگی.» لذا عبادت محض کافی نیست و شناخت تاکتیک ها و نقشه های دشمن برای عدم غافلگیر شدن و بازی خوردن در "زمین طاغوت" ضروری است.

استاد طاهری با اشاره به الگوی بی نظیر حضرت زینب(س)، مقاومت و تبیینگری را دو رکن اصلی مبارزه فرهنگی دانستند و افزودند:

استاد طاهری با اشاره به الگوی بی‌نظیر حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها)، مقاومت و تبیین را دو رکن اصلی مبارزه فرهنگی دانست و افزود: «حضرت زینب با شجاعت و بصیرت، خون امام حسین (ع) را در تاریخ زنده نگه داشت. تبلیغ یعنی رساندن کامل پیام، حتی در سخت‌ترین شرایط. دشمن تنها با شلیک موشک شکست نمیخورد، بلکه با شناخت نقشه هایش و استحکام بخشی به سبک زندگی اسلامی میتوان بر او غلبه کرد. وظیفه ما امروز، زینبی شدن و تبیین خون شهیدان در صحنه های گوناگون است.».

وی همچنین با تأکید بر مفهوم ولایت، خاطرنشان کرد: «ولایت تنها یک مفهوم انتزاعی نیست، بلکه پیوندی عاطفی و محبتی میان مردم است که در روابط روزمره، مانند پاسخ به سلام و ترک غیبت، تجلی می‌یابد.»

در پایان این نشست، استاد طاهری با دعوت به شناخت حقیقی الگوهای دینی و بازگشت به سبک زندگی اسلامی، ابراز امیدواری کرد که حوزه‌های علمیه بتوانند در مسیر اقامه دین و تمدن‌سازی اسلامی نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند.