یزد|مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام حسین علیه السلام سطح (3)|یزد

جلسه دفاع پایان نامه خانم آرزو ایروانی رحمت آباد

شناسه خبر : 156748

1403/12/23

تعداد بازدید : 17

جلسه دفاع پایان نامه خانم آرزو ایروانی رحمت آباد
جلسه دفاع پایان نامه سرکار خانم آرزو ایروانی رحمت آباد، طلبه رشته تفسیر و علوم قرآن مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه السلام یزد- سطح 3، در تاریخ پنجشنبه 23 اسفند 1403 برگزار گردید.

جلسه دفاع پایان نامه با موضوع ««بررسي تطبيقي آيه تبرج با تاكيد بر تفسير في ظلال القران و تفسير نمونه» با حضور اساتید داور و راهنما در مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه السلام یزد- سطح سه برگزار شد.

همکار پژوهش مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه السلام از برگزاری جلسه دفاعیه خانم آرزو ايرواني رحمت آباد ، طلبه رشته تفسیر علوم قرآن مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه السلام  با موضوع « بررسي تطبيقي آيه تبرج با تاكيد بر تفسير في ظلال القران و تفسير نمونه » با حضور استاد راهنما حجت الاسلام محمدمهدی خواجه پور بنادکی و استاد داور حجت الاسلام سید احمد میر خلیلی خبر داد.

خانم ایروانی در دفاع از پایان نامه خود گفت: موضوع تبرّج در متون اسلامی به ‌ویژه در حیطه‌های اخلاقی و اجتماعی زنان، از جمله مباحثی است که همواره مورد بحث و بررسی عمیق علمای دین قرار داشته است. قرآن کریم در آیه 33 سوره احزاب به بیان موضوع تبرج و حکم آن پرداخته است. تعاریف ارائه شده از سوی مفسرین و فقیهان درباره تبرج مختلف، اما مشابه یکدیگر است. این تحقیق به بررسی تطبیقی آیه تبرّج با تأکید بر تفسیرهای معتبر "فی ظلال" اثر سید قطب و "نمونه" اثر آیت‌الله مکارم شیرازی می‌پردازد و هدف از آن، شناسایی و تحلیل دیدگاه‌های مختلف در مورد تبرّج و حجاب از منظر این دو مفسر و ارائه یک درک جامع از مفاهیم، روش‌ها و پیامدهای مرتبط با این آیه در ساختار اجتماعی و فرهنگی جوامع اسلامی است. در ابتدا به تبیین مفهوم تبرّج و بررسی علل و پیامدهای آن در عصر حاضر پرداخته شده و در ادامه، تفسیرهای این آیه در دو اثر یادشده به‌طور جدی مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.

ایشان در ادامه ارائه پایان نامه خود بیان داشت: از جنبه‌های فقهی، اجتماعی و فرهنگی، مفسرین به ابعاد مختلف حجاب و تأثیر آن بر زندگی اجتماعی زنان پرداخته و جنبه‌های مثبت و چالش‌های موجود در این زمینه را مورد بررسی قرار داده‌اند. تحلیل عناصر تبرج بیانگر آن است که قلمرو تبرج زنان وسیع تر از اظهار زینت و تبرج در پوشش بوده و مظاهر دیگر مانند تبرج در رفتار, محتوای گفتار و... را شامل می شود و هر نوع از جلوه¬گری اعم از نحوه پوشش، نحوه رفتار و محتوای گفتار از سوی زنان در انظار مردان نامحرم که زمینه ساز ارتکاب گناه گردد، تبرج به شمار می¬آید. نتایج این بررسی نشان می‌دهد که علی‌رغم وجود تفاوت‌هایی در رویکردهای تفسیر و تحلیل، هر دو تفسیر بر اهمیت حفظ حرمت و عفت زنان تأکید دارند و در پی ارائه الگویی مناسب برای تعاملات اجتماعی در جوامع اسلامی هستند. این پژوهش می‌تواند بهبود فهم و ادراک اصول حجاب و تبرّج را در زندگی روزمره مسلمانان تسهیل کرده و به محققان و دانشجویان در حوزه‌های فقه، تفسیر و مطالعات اجتماعی کمک شایانی نماید.

 در ادامه استاد داور به بیان برخی اشکالات  محتوایی و ویرایشی پرداخت. ایشان فرمودند: پایان نامه تحلیلی ندارد. شروع و خروج نامناسب بوده است و چینش منطقی در نقل روایات صورت نگرفته است. نظر ایشان بر این بود که به دلیل عدم تطابق محتوا با موضوع پایان‌نامه موضوع تغییر کند به: «تبرج از نگاه قرآن و حدیث با رویکردی به تفسیر نمونه و فی ظلال القرآن».

در پایان، طلبه محترم خانم ایروانی یک سری اصلاحات را باید انجام بدهند.

 

 

اخبار مرتبط

0رای ثبت شده
فرم ثبت نظر