یزد| مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام حسین علیه السلام| سطح (3)

جلسه دفاع پایان نامه خانم بی بی زهره حسینی میرک آباد

شناسه خبر : 155231

1403/11/28

تعداد بازدید : 6

جلسه دفاع پایان نامه خانم بی بی زهره حسینی میرک آباد
جلسه دفاع پایان نامه سرکار خانم بی بی زهره حسینی میرک آباد، طلبه رشته اخلاق و تربیت اسلامی، مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه السلام یزد- سطح 3، در تاریخ یکشنبه 28 بهمن 1403 برگزار گردید.

جلسه دفاع پایان نامه با موضوع « مقایسه نگرش تربیتی اسلام و غرب نسبت به خانواده » با حضور اساتید داور و راهنما در مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه السلام یزد برگزار شد.

معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه السلام یزد ، از برگزاری جلسه دفاعیه خانم بی بی زهره حسینی میرک آباد، طلبه رشته اخلاق و تربیت اسلامی این مدرسه علمیه، با موضوع « مقایسه نگرش تربیتی اسلام و غرب نسبت به خانواده » با حضور استاد راهنما حجت الاسلام احمد دبیری و استاد داور حجت الاسلام مسعود محفوظی خبر داد.

خانم حسینی در دفاع از پایاین نامه خود گفت: در اسلام، خانواده نهادی مقدس و محبوب نزد خداوند است. نگرش متعالی اسلام به خانواده، به‌ویژه در مسائل تربیتی، در مقایسه با تمدن غرب، نقاط قوت بسیاری دارد. اسلام تأکید دارد که زن و مرد از نظر وجودی و ارزشی برابرند و تنها ملاک برتری، اعمال نیک است. با در نظر گرفتن نیازهای طبیعی و فطری، اسلام در قانون‌گذاری، تساوی را در موارد منطبق با طبیعت و تفاوت مثبت را در موارد دارای تفاوت‌های طبیعی و فطری رعایت کرده است. این در حالی است که در گذشته، کشورهای اروپایی زنان را از حقوق طبیعی مانند حق مالکیت محروم می‌کردند.

وی  در ادامه افزود: محورهای اصلی مقایسه نگرش اسلام و غرب شامل ازدواج، تأمین نیازهای مادی و معنوی، و فرزندآوری است. تفاوت‌های اساسی در مبانی خانواده در اسلام و غرب، مانند قداست، تمایز، تقسیم وظایف، احترام و آزادی در مقابل تساوی، فردگرایی و لذت‌گرایی بررسی شده‌اند. پیامدهای عملی این نگرش‌ها شامل آرامش روانی و ارضای مناسب نیاز جنسی در اسلام، و کوتاهی در نقش زن و تحقیر خانواده در غرب است.

ایشان در ادامه ارائه پایان نامه خود بیان داشت: نگاه به زن و جنسیت او در فرهنگ‌های مختلف، به‌ویژه در غرب، موضوعی پیچیده و بحث‌برانگیز است. در حالی که برخی از فرهنگ‌ها به تساوی حقوق زن و مرد تأکید دارند، زنان در عمل به عنوان کالاهای جنسی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دوگانگی در نگرش به زنان، حتی در عرصه‌هایی که انتظار می‌رود نقش برابر داشته باشند، مشهود است. زنان در جوامع غربی به ابزاری برای جذب سرمایه و مصرف تبدیل شده‌اند و حقوق انسانی آن‌ها زیر سؤال رفته است. این وضعیت ناشی از نظام سرمایه‌داری است که زنان را به عنوان ابزار سودجویی می‌بیند و آن‌ها را از هویت واقعی خود دور می‌کند. در مقابل، اسلام به دنبال تصحیح این برداشت نادرست از زن است و بر اهمیت نقش اجتماعی و انسانی او تأکید دارد، همان‌طور که در داستان‌هایی مانند آسيه در قرآن مشهود است.

در ادامه جلسه، استاد محترم داور ضمن تشکر از زحمات طلبه، در مورد اشکالات پایان نامه اینگونه بیان فرمودند که پایان نامه دارای غلط املایی، ویرایشی و ویراستاری است. چکیده این تحقیق حالت گزارش دهی دارد در حالیکه چکیده باید شامل اهداف و روش تحقیق به حالت داستان‌وار بیاید. ایشان فرمودند: برخی از جملات نامفهوم است و این نواقصی‌ها از کیفیت پایان‌نامه می‌کاهد.

در پایان جلسه قرار شد طلبه به رفع این اشکالات بپردازد و در نهایت پایان نامه خانم حسینی با رتبه خوب پذیرفته شد.

 

اخبار مرتبط