البرز، مدرسه علمیه تخصصی زینبیه، کرج

بانوی طلبه کتابخوان، تبیین گر آرمان های انقلاب اسلامی

شناسه خبر : 150342

1403/08/19

تعداد بازدید :

بانوی طلبه کتابخوان، تبیین گر آرمان های انقلاب اسلامی
معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی زینبیه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی نشست علمی پژوهشی با عنوان: «بانوی طلبه کتابخوان، تبیین گر آرمان های انقلاب اسلامی» با حضور سرکار خانم عظیمی در روز شنبه مورخ 1403/08/19/بصورت مجازی در سامانه قرار برگزار کرد.

سرکار خانم عظیمی در ابتدای بحث خود گفت: طلبه به عنوان نقش آفرین و اثر گذار در جامعه نیاز مبرم به کتاب و کتابخوانی دارد در غیر این صورت نمی تواند با جامعه همراه باشد. مقام معظم رهبری می فرماید: «بخش قابل توجهی از وقت طلبه باید صرف مطالعه شود». همانطور که انسان سلامت جسم خود را  با ورزش و سلامت معنوی را با دعا و توسل بدست می آورد، برای رسیدن به سلامت فکری نیاز به خواندن کتاب دارد. به وسیله کتاب باید به ذهن اندیشه های صحیح را رساند.

وی در ادامه گفت:  امروزه با پیشرفتی که در علم و تکنولوژی صورت گرفته، از نسل جدید فاصله پیدا کرده ایم و تقریبا می توان گفت آنها در عالمی زندگی می کنند و ما در عالم دیگر، قطعاً برای کم کردن این فاصله باید بسیار کتاب خواند، البته نباید خود را به کتب درسی محدود کنیم بلکه باید با تصمیم جدی و مصرانه به مطالعه پرداخت. به گونه ای نباشد که ما با فلسفه ای دیگر صحبت کنیم و جامعه با فلسفه دیگری زندگی کند و این شکاف بدون مطالعه روز به روز بیشتر می شود.

استاد حوزه گفت: کتاب محصول یک فکر، اندیشه و ذوق هنری اندیشمندان و عالمان است و این فرصت را باید غنیمت شمرد. علماء و اندیشمندان عصاره اندیشه و تحقیق خود را در یک کتاب آورده اند و ما باید این مفاهیم را از کتاب ها گرفته و استفاده کنیم و به نسل های دیگر انتقال دهیم. و با استفاده از تجربیات آنان از بروز بسیاری از اشتباهات خود جلوگیری کنیم. مقام معظم رهبری می فرمایند: «یکی از پرخسارت ترین تنبیلی ها، تنبلی کردن در مطالعه است». خیلی از موضوعات هستند که ما از آنها اطلاع نداریم و دشمن از همین بی اطلاعی ما استفاده می کند و حقایق را تحریف می کند و برای ما و نسل جوان وارونه نشان می دهد.

سرکار خانم عظیمی در پایان گفت: خیلی از اشتباهاتی که در زندگی انجام می دهیم بر اثر جهل است و خلا جهل را عمدتاً می توان با خواندن کتاب پر کرد و سخن مقام رهبری که می فرمایند: «هیچ چیز جای کتاب را نمی گیرد» به وضوح احساس می شود. آرمان های عالی و متمدن لازمه اش علم است و علم به انسان حیات می دهد و این حیات است که به انسان حرکت می دهد. حیات یعنی چیزی که دارای حرکت است و سکون ندارد و این حرکت به سوی آرمان جز با علم نمی شود و ناب ترین علم در کتاب است و طلبه باید پیشرو در مطالعه کتاب در جامعه باشد. متاسفانه در موضوع کتاب و کتاب خوانی آنطور که دغدغه مقام رهبری است و ایشان تاکید کرده اند ما عمل نکرده ایم. اگر فرهنگ کتابخوانی در جامعه رواج پیدا کند و کتاب خوب نوشته شود، بخش عمده ای از وظایف فرهنگی جامعه صورت گرفته است.