به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه ی خواهران،به مناسبت هفته ی کتاب و کتاب خوانی مصاحبه ی علمی پژوهشی با استاد حوزه و نویسنده کتاب زن در اسلام و اعلامیه ی حقوق بشر توسط خبرنگار حوزه در مدرسه ی علمیه ی فاطمه الزهرا سلام الله علیها شیرود برگزار شد.
خانم فریده علیخانی از اساتید برجسته و با سابقه حوزه علمیه خواهران و نویسنده کتب و مقالات در حیطه امور دینی و مذهبی در گفتگو با خبرنگار حوزه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در ضمن مصاحبه اختصاصی به بیان فعالیت های علمی و پژوهشی خود پرداختند.
1-در ابتدا توضیحی اجمالی از زندگی علمی و آثارخود بفرمایید؟ اینجانب فریده علیخانی بعد از اتمام دوره دیپلم، با راهنمایی پدرکه خود ازروحانیون به نام شهر هستند و دوره سطح 1و2 را در مدرسه علمیه الزهرا گرگان گذراندم در سال 1380 بعد از اتمام سطح 2 در شهرستان تنکابن در حوزه شهید مطهری (ره) و فاطمه الزهرا سلام الله علیها شیرود مشغول به تدریس شدم و در سال 1391موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی را در دانشگاه شدم.
2-بفرمایید چه شد که نویسنده شدید و اولین تالیفتان چه بود؟ چون در خانواده ای بزرگ شدم که اهل علم و تحقیق هستند ومن هم سالها در حال کسب علم بودم و علاقه زیادی به نویسندگی داشتم اولین کتاب حدیثی نهج الفصاحه که مشتمل بر احادیث پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله است را مورد بررسی قرار داده از میان احادیث، احادیثی که کاربرد بیشتری داشته و در مسایل اخلاقی که تاثیرگذاری بیشتری داشت را گلچین نموده و به نام کتاب پیام آورخوبیها نام گذاری کردم.
3-لطفا خلاصه ی کتاب حقوق زن در اسلام و اعلامیه ی حقوقی بشر را برایمان نقل کنید؟ کتاب دوم، حقوق زن در اسلام و اعلامیه حقوق بشر است که از 12فصل تشکیل شده که در 4 فصل اول مقام و منزلت زن در اسلام از دیدگاه قران و روایات مورد بررسی قرار گرفت ودر 4فصل دوم به مساله فمینیستم و زن در جوامع غربی و در فصل 9و10 به مقایسه حقوق زن در اسلام و فرهنگ غربی و همچنین اسلام و فمینیستم و در فصل 12به نتیجه گیری مقایسه حقوق زن در اسلام و اعلامیه حقوق بشر پرداخته شد.
4-به نظرشما چرا قلم دانشمندان بر خون شهدا برتری دارد؟ هر یک از این اعمال، با توجه به موقعیت و شرایط آن عمل، از دیگر اعمال برتر است لذا جایی که تنها راه یاری دین خدا، جهاد و شهادت باشد، شهادت برترین عمل است و شهید بالاترین جایگاه دارد، اما جایی که با علم دانشمندان و عالمان، دین استوار میماند، علم برترین عمل است و عالم بالاترین جایگاه دارد منظور از برتری عالمان بر شهیدان، میزان اثرگذاری کلام و سخن عالمان دینی می باشد که گاهی با یکسخن، هزاران نفر را به میدان نبرد میفرستد یعنی مقدمه شهادت، تربیت دینی است که توسط عالمان فرهیخته القا میشود، پس اگر عالم دینی نباشد شهیدی هم تربیت نخواهد شد
5- یکی از راههای نشرمعارف اسلامی نویسندگی می باشد شما چه توصیه ای به طلاب دارید؟ طلاب وظیفه تبلیغ و روشن گری مردم را به عهده دارندلازم است که در زمینه های مختلف به تحقیق و جستجوبپردازند بخصوص به علم روز خود را مجهز نمایند تا به نحواحسن و اکمل بتوانند پاسخگوی نیاز های مخاطبین خود باشندازسوی دیگرجریانهای انحرافی و فکری بیش از پیش در این جبهه فعالیت می کنند واز آنجایی که نویسندگی دینی بسیارمهم و حساس است و با افکار و اعتقادات وباورهای انسانها مواجهه می شود لذا طلاب برای اینکه بتوانند نویسنده توانمندی باشند و بر افکار و اعتقادات تاثیر مثبت بگذارند باید اهل مطالعه فراوان، اهل حلم و صبرو دارای جهان بینی وسیعی در همه ی زمینه های علمی، اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی باشند.