کرمانشاه|نرجسیه|سنقر

ژورنال کلاب با عنوان "مقایسه تطبیقی جایگاه زن از منظر قرآن کریم و نظریات فمینیسم" در مدرسه نرجسیه سنقر

شناسه خبر : 150037

1403/08/28

تعداد بازدید : 8

ژورنال کلاب با عنوان
برنامه ژورنال کلاب با عنوان" مقایسه تطبیقی جایگاه زن از منظر قرآن کریم و نظریات فمینیسم" در مدرسه نرجسیه شهرستان سنقر برگزار شد.
بزرگیان طلبه پایه دوم با بیان اینکه قرآن و اسلام برای زن منزلت و ارزش ویژه ای قائل است اظهارداشت: از دیدگاه اسلام  مرد و زن باهم مساوی‌اند و ملاک ارزش آن‌ها تقوا وایمان به خداوند است، ارزش ومقام زن چنان بالاست که حتی یک سوره از قرآن ( نساء) به خود اختصاص داده است؛ اما فمنیسم‌ ها براساس تبعیض در تفاوت‌های طبیعی زن، چون بارداری ، زایمان و شیردهی زن را بیان کردند و مدعی برابری کامل و یکنواختی در زمینه سیاسی اجتماعی فرهنگی و اقتصادی زن ومرد شدند که اسلام هیچ یک از این نظریات دیدگاه فمنیسم را تایید نمی‌کند.
 
 
فدائي طلبه پایه دوم در نقد این مقاله  به تحلیل و ارزیابی جنبه‌های مختلف آن از جمله هدف پژوهش، روش‌شناسی، تحلیل داده‌ها و نتیجه‌گیری پرداخت و افزود :  روش تحقیق مقاله توصیفی-تحلیلی بوده در ادامه به نکات قوت و ضعف مقاله اشاره کرد از جمله نقاط قوت آن:
 موضوع جذاب و مورد نیاز است: مقاله با توجه به دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی موجود در مورد نقش و جایگاه زن، به بررسی تطبیقی میان قرآن و افکار فمینیسم پرداخته است که به خودی خود موضوعی جذاب و حائز اهمیت است.
 پشتوانه‌ نظری قوی: نویسنده برای تقویت مباحث خود از منابع و نظریه‌های روانشناسان و همچنین آموزه‌های قرآنی و دینی استفاده کرده است، که به ایجاد بستر مناسبی برای مقایسه بین دو دیدگاه کمک می‌کند.
بررسی جامع منابع اسلامی: استفاده از آیات قرآن و منابع اسلامی در زمینه جایگاه و نقش زن، نشان‌دهنده تلاش نویسندگان در ارائه تصویری کامل از نگاه اسلام به زن است.
 
طلبه پایه دوم در ادامه با اشاره به نقاط ضعف این موضوع بیان کرد:
عدم توضیح کافی درباره نظریات فمینیسم: مقاله به صورت کلی به نظریات فمینیسم پرداخته است، اما به تفصیل تفاوت‌های بین شاخه‌های مختلف فمینیسم را توضیح نداده برای مخاطبانی که با جزئیات فمینیسم آشنا نیستند، توضیحات بیشتر درباره انواع فمینیسم و دیدگاه‌های متفاوت آن می‌تواند مفید باشد.
روش‌شناسی ضعیف: روش تحقیق به عنوان توصیفی-تحلیلی بیان شده، اما توضیحات کافی در مورد چگونگی انجام تحلیل و فرآیند مقایسه بین دیدگاه‌های قرآن و فمینیسم ارائه نشده است. این موضوع می‌تواند باعث کاهش دقت علمی مقاله شود.
 نتیجه‌گیری نامشخص: در بخش نتیجه‌گیری، مقاله به جای جمع‌بندی و ارائه یک دیدگاه جامع و نتیجه‌گیری مستدل، بیشتر به بیان مطالب عمومی درباره نقش زن در اسلام پرداخته است، مقاله می‌توانست با ارائه خلاصه‌ای روشن از یافته‌ها، نتیجه‌گیری دقیق‌تری ارائه دهد.
 
 وزینی روشن داور و مدرس حوزه در پایان تصریح کرد: نقدهای وارده کاملا صحیح است افزون بر موارد بالا نکته‌هایی نیز قابل توجه است از جمله در چکیده تبیین مسأله مورد مغفول واقع شده است. احادیث بدون آدرس درون متنی عنوان شده است. در مقدمه برای پیشینه فقط به یک مقاله اشاره شده است در ضمن نوآوری دیده نمی‌شود، همچنین اهمیت و ضرورت به خوبی و واضح بیان نشده است.
 
وی خاطرنشان کرد: از مجموع این نقدها می‌توان مقاله را اینچنین ارزیابی کرد؛ از لحاظ علمی: علمی ترویجی است. تناسب عنوان مقاله با محتوا خوب بود ولی به نظریات فمینیسم در حد دو سه خط اشاره شده است. حجم مقاله با محتوا متناسب نیست. از لحاظ ارزش علمی و جامعیت و نیز از لحاظ روانی و شیوایی مقاله، متوسط است.