ارايه دهنده سرکار خانم دکتر طاهره سادات طباطبایی(استادیار علوم قرآن و حدیث، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم دکتری الهیات قرآن و حدیث دانشگاه آزاد اسلامی (سازمان مرکزی)
مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم)وناقد حجت الاسلام و المسلمین دکتر صالح قنادی (دکترای تفسیر و علوم قرآن استاد حوزه و دانشگاه پژوهشگر و محقق) بودند.
خانم دکتر در ابتدا به پشتوانه طولانی حجاب در ایران پرداختند و بحث رو به مسأله حجاب در ایران و چالش های زیادی که دارند مطرح کردند و به طرح شبهات روز در مورد حجاب و عفاف پرداختند .
۱_کلمه عفاف چه ارتباطی با حجاب دارد؟
عفاف اعم از حجاب هست و عفاف فقط پوشش نیست و ما انواع عفاف را داریم مانند عفاف گوش ،چشم،شکم،...
۲_به علت علم محدود بندگان خیلی از هدف های غایی خداوند را نمیدانیم .
۳_ هدف غایی از حجاب امنیت زن است . امنیت روانی،جسمی،خانوادگی
۴_ حجاب حفظ حریم است .حجاب یک مکتب فکری است ..تمام مسائل به فطرت برمیگردد
۵_ شبهه : قران کریم اصلا به پوشش موهای زن اشاره نکرده چرا به ما میگویید موهایتان را بپوشانید ؟ جواب : حکم حجاب در اسلام تاسیسی نیست بلکه تکمیلی هست .در واقع حجاب ادیان گذشته رو تکمیل کرده است .
۶_ شبهه : در جامعه چرا باید آنقدر مسئولین به این مسأله میپردازند؟ جواب : در مورد حجاب اجباری استاد فرمودند : حجاب از دو دیدگاه سلبی و ایجابی باید مورد بررسی قرار بگیرد در مورد سلبی : مدیران کلان باید توجیه شوند و تولید کننده و توزیع کننده باید توجیه شود.
۷_ شبهه : شوهر من گفته من با دیدن موهای زن تحریک نمیشوم ؟ جواب : معیار حکم خدا یک انسان نیست و حکم خدا که باید جاودانه باشد برای یک مرد و یا برهه آیی از زمان نیست و تشریع فقط برای یک انسان نیست .
و در ادامه استاد کتاب در نهان را معرفی کردند که در واقع همان بررسی و جواب به شبهات عفاف و حجاب میباشند
و بعد از سخنان خانم دکتر طباطبایی استاد قنادی به صحبت پرداختند .
و ایشان از نویسندگان این کتاب که خود خانم دکتر طباطبایی و خانم درویش هستند تشکر و قدر دانی کردند و فرمودند کتاب ، مطالب خیلی خوب و پر محتوی دارد . و این کتاب به فرهنگ سازی حجاب از دیدگاه قرآن و روایات میپردازد . از طرح سوالات و شبهات که شد باید حجاب به عنوان یک فضیلت انسانی روی آن کار شود . اما یک سری اشکالات ساختاری در خصوص جابه جایی در تیتر ها و فصول گرفتند ولی در کل کتاب را مفید و سازنده معرفی کردند .
و در ادامه خانم درویش نویسنده دیگر کتاب از نقد استاد به دفاع از کتاب خود پرداختند و فرمودند : در مورد اینکه مسأله سلب و ایجاب در حجاب با هم باید باشد و ایجاب به همراه اگاهی دادن و در مورد سلب، شدت آن طبق آموزه های قرآن و روایات باید باشد .قران در اولین گام فرهنگ سازی عفاف و حجاب به مسائلی نظیر اصل پوشیدگی ، اصل اعتدال در اجرای تمامی برنامه ها و اصل مطابقت احکام با فطرت ادمی میپردازد . و قرآن در مرحله دوم به شیوه های مختلف مانند داستان گویی و بیان تمثیلات در پی نهادینه ساختن امر عفاف در مخاطبین پرداخته است . و گام نهایی در راستای فرهنگ سازی ،تشریع و قانونگزاری است. در فصل دیگر کتاب به
عدم رعایت عفاف که زمینه را برای چشم چرانی ،گناه،نزاع خانوادگی،طلاق،سوءظن میان زن و شوهر فراهم میکند . اما برعکس حجاب و عفاف باعث ایجاد اتحاد اجتماعی ،تحکیم روابط بین فردی ،ارتقای کار امدی و استحکام بنیان خانواده خواهد شد .عفاف بازدارندهای نگاه های هوس آلود و مانع سرد مزاجی بین زوجین و مانع سرد مزاجی روحیه مادری میباشد.