حجتالاسلام والمسلمین طاهری بیان کرد: فضای حوزه و کتابخانه از مقدس ترین مکانهایی هستند که اگر با هدف متعالی از آنها استفاده شود بهترین مسیر برای رسیدن به سعادت و رشد و تعالی انسان است.
وی، پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) را از معلمان بزرگ تاریخ معرفی کرد و افزود: کاملترین و مقدسترین کتابی که به تمام مسائل دنیوی و اخروی انسان پاسخ میدهد، قرآن کریم بوده و معلم این کتاب آسمانی پیامبر رحمت است.
مؤسس مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیان با اشاره به آیه 1 سوره علق «اقرأ باسم ربك الّذي خلق»، تشریح کرد: این سوره با کلمه اقراء به معنای بخوان آغاز شده است، بنابراین، اولين دستور خداوند متعال به پيامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمان فرهنگى بود.
حجتالاسلام طاهری افزود: اهمیت کتاب، کتابخوانی و مطالعه در اسلام تا حدی است که خداوند متعال در مورد قلم سخن گفته و تمام نکات پیرامون نوشتن را بیان کرده است.
وی به فواید و آثار مطالعه اشاره کرد و افزایش آگاهی، کاهش استرس، تفریح و سرگرمی سالم، مهارت در نوشتن، تقویت روابط اجتماعی و مهارت تفکر انتقادی را از آن جمله برشمرد.
استاد حوزه، به معرفی کتابهایی که زمینه پرورش و تربیت انسان را فراهم میکنند پرداخت و افزود: مطالعه و تدبر در کتاب قرآن کریم، نهجالفصاحه، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه موجب تقویت علمی، فکری و اعتقادی انسان میشوند.
حجتالاسلام طاهری با بیان این که در گذشته تحقیق و پژوهش با استفاده از کتابها انجام میشد، اظهار داشت: با توجه به تغییر سبک مطالعه، امروزه اغلب مردم برای پاسخ به نیازهای خود و انجام پژوهش به دنبال راه آسانتری هستند تا با کمترین زمان به اهداف خود دست یابند، لذا، اطلاعات و دادهها را در فضای مجازی جستجو میکنند که متاسفانه گاهی مطالب بدون سند و غیرمعتبر نیز یافت میشود.
وی افزود: برای اطمینان از صحت مطالب و اطلاعات نیازاست به کتابها و مستندات آن مراجعه کرد.
مؤسس مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیانبا تأکید بر نقش سازنده کتاب و کتابخوانی در رشد فکری و اجتماعی انسانها خاطرنشان کرد: کتاب و کتابخوانی وسیلهای برای حفظ و انتقال ذخایر فرهنگی و علمی به نسلهای آینده است، لذا طلاب و مبلغان دین اسلام تاثیرات معنوی و اخروی مطالعه و به میراث گذاشتن دانش برای آیندگان را در جامعه تبیین کنند.