کرمان-مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه- برگزاری نشست «بررسی نقش زنان در دوران پهلوی، تغییرات اجتماعی، حقوقی زنان و تاثیر آن بر جامعه»

شناسه خبر : 149453

1403/08/20

تعداد بازدید : 3

کرمان-مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه- برگزاری نشست «بررسی نقش زنان در دوران پهلوی، تغییرات اجتماعی، حقوقی زنان و تاثیر آن بر جامعه»
روز پنج شنبه مورخ 10 آبان 1403 نشست «بررسی نقش زنان در دوران پهلوی، تغییرات اجتماعی، حقوقی زنان و تاثیر آن بر جامعه» با حضور خانم بهاء الدینی در مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه کرمان برگزار گردید.

استاد در ابتدا به بررسی نقش زنان در دوره پهلوی پرداخت و فرمود: دوره پهلوی، دوره تحولات اجتماعی و فرهنگی عمیقی برای زنان ایران بود. در این دوره، زنان به تدریج از محدودیت‌های سنتی رهایی یافتند و به عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی وارد شدند.

وی افزود: تحولات آموزشی بسیاری اتفاق افتاد مدارس دخترانه و دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برای بانوان تاسیس شد. ایشان افزود تغییرات اجتماعی و فرهنگی در این دوره سبب شد نقش زنان در جامعه تغییر کند. یکی از تغییرات، مسئله کشف حجاب بود که زمینه‌ساز تغییرات فرهنگی در جامعه شد. ایشان ادامه داد: با ورود زنان به بازار کار و تحصیل، نقش بانوان در خانواده نیز تغییر کرد. بسیاری از زنان شروع به فعالیت اقتصادی کردند و این امر باعث افزایش استقلال مالی آنها شد.سپس به حقوق سیاسی و اجتماعی زنان در دوره پهلوی اشاره کرد و بیان داشت: یکی از مهم‌ترین دستاوردها برای زنان در این دوره، کسب حق رأی بود زنان برای اولین بار در سال 1963 اجازه پیدا کردند که در انتخابات شرکت کنند همچنین در این دوره بعد از تصویب قوانین جدید، زنان توانستند در مشاغل دولتی و مدیریتی فعالیت کنند.

خانم بهاء الدینی تصریح کرد: با وجود کسب این پیشرفت‌ها برای بانوان باید به این نکته توجه داشت که در دوران پهلوی به دلیل سیاست ملی گرایی رضاشاه مهم‌ترین وظیفه زنان، ترویج فرهنگ غرب و پرورش فرزندانی وطن پرست و به دور از ارزش‌های معنوی بوده است. درحالی که امام خمینی (رحمه الله علیه) بر اهمیت حفظ ارزش‌های اسلامی تأکید و نسبت به برخی از تغییرات انتقاد داشتند بنابراین پس از پیروزی انقلاب اسلامی این سیاست تغییر کرد و زن به جایگاه خود بازگشته و به رغم حضور فعال در اجتماع، به ترویج ارزش های اخلاقی و تربیت فرزندان شایسته پرداخته است.

استاد، بعد از بیان بررسی زن در دوران پهلوی و مقایسه آن دوره با زمان انقلاب اسلامی، در خصوص فتنه سال 1401 توضیحاتی را بیان فرمود و تصریح کرد:  با مرگ مهسا امینی، اعتراضات جدیدی آغاز شد که به سرعت به یک جنبش سراسری تبدیل گردید. این اعتراضات نیز تحت تأثیر برنامه‌ریزی‌های خارجی قرار داشت این برنامه از پیش در خارج کشور به وسیله صهیونیست‌ها و عوامل فراری کومله طراحی شده بود و هدف اصلی آن براندازی حکومت جمهوری اسلامی بود. در این فتنه، زنان به عنوان نماد تغییرات اجتماعی و فرهنگی وارد میدان شدند و شعارهایی چون «زن، زندگی، آزادی» مطرح گردید. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که دشمنان جمهوری اسلامی از این نا آرامی‌ها برای ایجاد هرج و مرج و تضعیف بنیان خانواده استفاده کردند.