نشست علمی پژوهشی با عنوان تبیین شخصیت علامه طباطبایی به مناسبت هفته کتاب برگزار شد.

علامه آزاد اندیش

شناسه خبر : 149383

1403/08/20

تعداد بازدید : 8

علامه آزاد اندیش
مدرس حوزه علمیه گفت: در فضای امروز که همه جا صحبت از هوش مصنوعی است باز هم تالیفات علامه و امثال ایشان است که خوراک اولیه (داده ها)هوش مصنوعی را تامین می کنند.

نشست علمی پژوهشی با عنوان تبیین شخصیت علامه طباطبایی به مناسبت هفته کتاب برگزار شد.

این نشست با حضور خانم زهرا مهدوی مهرمدرس حوزه علمیه حضرت زینب(سلام الله علیها) شهرستان امیدیه و مبلغ فعال شهر در سالن اجتماعات مدرسه علمیه حضرت زینب(سلام الله علیها) –امیدیه با حضور طلاب، مدیر سرکار خانم خلیلیان و استاد محترم خانم خلیفاتی برگزار شد.

مهدوی مهر ضمن تبریک و گرامی داشت هفته کتاب سخن خود را با نقل از رهبر انقلاب بیان کرد و گفت: مقام معظم رهبری این هفته کتاب را به عنوان بهار کتاب می دانند و ایشان دارای مهارت تند خوانی هست و همواره مشوق زنان است که مولف کتاب و مقاله باشند در واقع صاحب قلم شوند.

وی در رابطه با معرفی علامه طباطبایی گفت : در تاریخ وقتی به اریخ نگاه می کنیم می بینیم افرادی که علامه هستند بسیار کم و انگشت شمارند که ازجمله آنها می توان به علامه جعفری، علامه حسن زاده آملی ، علامه مجلسی و علامه طباطبایی اشاره کرد.

وی افزود : چقدر مناسب است که روز بزرگداشت علامه طباطبایی، کسی که صاحب تالیفات بسیار است و همواره به دنبال علم و اهل علم هستند، را روز کتاب و کتابداری نامیده اند.

مدرس حوزه های علمیه خواهران گفت: ایشان نه تنها خود مولف بودند بلکه شاگردانی مانند شهید مطهری را پرورش داده اند که با وجود چندین سال از تالیفات آنها هنوز کتاب های ایشان پاسخ گوی شبهات جوانان است گویی که امروز نگاشته شده اند.

وی افزود: از دیگر ویژگی علامه این است که ایشان التزام به مفاهیم اسلامی و ارادت و مودت ایشان به اهل بیت (علیهم السلام) بود ایشان به قدر به کلاس داری خود اهتمام داشتند که کلاس ها را تعطیل نمی کردند مگر در ایام عاشورا بخاطر اینکه معتقد بودند هرآنچه را دارند از عاشورا است.

وی ادامه داد: از کتاب های مهم ایشان می توان به کتاب های بدایه و نهایه الحکمه و المیزان اشاره کرد که سرشار از بار علمی هستند.

مبلغ فعال در رابطه با المیزان گفت: المیزان کتابی ژرف است و کسانی که اهل علم هستند به خوبی این ارزشمندی کتاب را درک می کنند.

وی ادامه داد: علامه دارای اندیشه ای آزاد بود از این جهت که با وجود اینکه در نجف در شاگردی آیت الله قاضی بودند و در شرایط جوی قرار داشت که فلسفه را ناپسند می دانستند او کتابی مانند المیزان را نوشته که سرشار از مباحث فلسفی است. ایشان عقل و نقل را تومان داشته اند و این در المیزان به وضوح نمایان است.

وی افزود علامه برای نوشتن کتاب المیزان به 180 کتاب علمی مراجعه کرده اند و این نشان از عمر با برکت ایشان است. برای آشنایی بیشتر با علامه می توانید به کتاب زندگی و سلوک علامه سید محمد حسین طباطبایی نوشته نرگس علی مردانی  مراجعه کنید.

مدرس حوزه علمیه گفت: در فضای امروز که همه جا صحبت از هوش مصنوعی است باز هم تالیفات علامه و امثال ایشان است که خوراک اولیه (داده ها)هوش مصنوعی را تامین می کنند.

مهدوی مهر در پایان به طلاب توصیه کرد و گفت: در عصر امروز رهبر معظم انقلاب نیز همانند علامه است که صحبت و قول ایشان جهانیست و باید در متن زندگی خود بکار گیریم.