معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی الزهراء (سلام الله علیها) تبریز، از برگزاری جلسه دفاع خانم قیامی، طلبه رشته تفسیر و علوم قرآن شهرستان تبریز، با موضوع «نقش تقوای کارگزاران حاکمیتی دراصلاح جامعه از دیدگاه آیات وروایات» در حضور اساتید داور و راهنما؛ حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای کریم علیمحمدی و جناب آقای دکتر وهاب دانش پژوه خبر داد.
خانم قیامی در دفاع از پایان نامه خود اظهار داشت: تقوا، در فرهنگ آموزههای اسلام از گستره معنایی بسیاری برخوردار است و دربردارنده امور اخلاقی و اجتماعی و سیاسی وفرهنگی و اقتصادی میشود که در تحقیق حاضر نقش تقوای کارگزاران در اصلاح جامعه اسلامی در آیات و روایات مورد بررسی قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: مهمتر اینکه تقوا به مثابه هسته مرکزی اخلاق و معنویت و هویت بخش، ایمان شالوده سیاست ملی و شکل دهنده قدرت نفوذ و امنیت سیاسی است. یافتهها نشان از آن است که نقش تقوای کارگزاران حاکمیتی در بعد اقتصاد، دریافتیم که از عوامل موثر در پیشرفت اقتصادی تقوا است که در صورت داشتن تقوا به ویژه تقوای اقتصادی، عدالت و وحدت در جامعه حاکم شده وجامعه قطعا مسیر تکامل وپیشرفت را طی خواهد نمود و تقوا نداشتن کارگزاران در جامعه باعث میشود که کارگزاران دست به دزدی و سرقت از بیت المال، رشوه خواری، دادوستد به نفع خود انجام داده و مردم زیر فشار اقتصادی له شوند. وجود تقوا در کارگزاران باعث عدالت و وحدت بین کارگزاران ومردم وبالطبع در جامعه میشود. در بعد فرهنگ، به دست آمد که تقوا به معنای خویشتنداری و پرهیزکاری است که به صورت گسترده در فرهنگ اسلامی تبلور دارد. در آیات نورانی قرآن و احادیث اهل بیت سفارش فراوانی به تقوا شده است و در سنت وسیره پیشوایان الهی (ع) تقوا در رأس کلیه امور قرار گرفته است و ماهیت آن در ارتقاء علم و دانش اجتماعی متبلور است. در بعد اعتقادی، نتیجه این شد که بی تقوای قشر سیاسی عامل هلاکت دین ملت است. زد و بندهای سیاسی، حزب بازی هایی که مذهب را برعلیه مذهب شورانیده، نمایش دادن شخصیت دروغین، نفاق و ظاهر فریبنده برخی مسئولین، دید مسلمانان را نسبت به حاکمیت اسلام تخریب نموده و به بی اعتقادی در جامعه، دامن میزند.
در ادامه استاد داور به بیان اشکالات پرداخت و مقرر گردید طلبه به رفع اشکالات مذکور بپردازد.
در نهایت پایان نامه خانم قیامی با رتبه عالی مورد پذیرش داوران قرار گرفت.