به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی کارگاه خلاصه نویسی و گزارش با حضور اساتید کادر و طلاب برگزار شد که د این کارگاه پاشایی مدرس حوزه ضمن بیان توضیحاتی اظهار داشت: خلاصه نویسی و یادداشت برداری از جمله مهارت های مهمی هستند که بدون آن ها کتابخوانی،یادگیری و نویسندگی امکان پذیر نیست.
وی افزود: خلاصه نویسی به معنای کوتاه کردن یک متن هست، اما هر کوتاه کردنی مصداق خلاصه نویسی نیست، چرا که پیام اصلی باید حفظ شود و از نکته برداری برای کنکور تا فیش نویسی برای یک محقق رو شامل می شود.
مدرس حوزه بیان کرد از جمله اهداف خلاصه نویسی: تکلیف درسی، اطمینان از یادگیری و دقیق خواندن متن باعث درک بهتر و تسهیل در مراجعه های بعدی به متن می شود.
وی با اشاره به انواع خلاصه نویسی تصریح کرد: خلاصه نویسی آزاد در قید متن اصلی نیستند، خلاصه نویسی از زبان نویسنده هیچ ساختاری تغییر نمی کند و کلیدی ترین جملات انتخاب می شود.
پاشایی در تعریف گزارش نویسی خاطرنشان کرد: تهیه و ارائه اطلاعات سازمان یافته درباره رویدادها یا وضعیت خاص هست و هدف از گزارش نویسی، ارائه اطلاعات دقیق روان، ساختار و گزارش، مقدمه: معرفی موضوع و هدف، معرفی بدنه اصلی، نتیجه گیری است.
وی در ادامه به انواع گزارش نويسي اشاره كرد كه از جمله گزارش ها: گزارش ادواری، اتفاقی، رسمی و غیر رسمی است.
و در نهايت افزود عناصر گزارش شامل: خلاصه ای از اتفاقات ، تجزیه و تحلیل اثرات واقعه، ارزیابی اطلاعات و داده ها است.