نشست علمی_پژوهشی با موضوع « مصاديق مكرمين در قرآن با محوريت سوره معارج » باحضور سرکار خانم پديدار استاد حوزه و مبلغ برتر، در مدرسه علمیه الزهرا سلام الله کازرون برگزارگرديد.
استاد گفت: خداوند متعال در سه جاي قرآن واژه «مکرم» آمده است، یکی در آیه ۲۶ سوره مبارکه انبیاء که قرآن در مورد فرشتگان میفرماید: «بَلْ عِبادُ مُكْرَمُونَ» یعنی فرشتهها مکرم هستند؛ یعنی خدا به او اکرام و عزت، داده است، مکرم کسی است که خدا او را نگه داشته و حامی اوست. به تصریح آیه ۱۸ سوره حج «وَ مَنْ یهن اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ مُكرَمِ»، اگر کسی را خدا اکرام نکند، تمام عالم هم جمع بشوند نمیتوانند بلندش کنند.
ايشان ادامه داد: مورد دوم تعبیر مکرم در قرآن در مورد «حبیب نجار» است که قرآن میفرماید: حبیب نجار از کسانی است که خدا او را بالا برد و اکرامش کرد: «قَالَ یا لَیْتَ قَومِي یَعلَمُونَ بِما غَفَرَ لي رَبِّي وَ جَعَلَني مِن المُکرَمینَ» (یس/۲۶، ۲۷). حبیب نجار از پیامبر خدا دفاع کرد و لذا قرآن میفرماید: اول گناهان حبیب نجار را بخشید و بعد به او مقام دادیم یعنی خداوند هم گذشتهاش را پاک کرد و هم بالایش برد. سومین مورد استفاده از واژه مکرم راجع کسانی است که ۹ صفت داشته باشند؛ خداوند ۹ صفت را برشمرده و میفرماید: هر فردی این ۹ تا صفت را داشت یعنی آنان که نماز میخوانند، به فقرا کمک میکنند، به عهدشان وفا میکنند، شهوت جنسیشان را حفظ میکنند و... آخرش میفرماید: «أُولَٰئِكَ فِي جَنَّاتٍ مُكْرَمُونَ» ؛ این انسانها مكرم هستند.
استاد خاطر نشان كرد مطالب تفسيري ارائه شده از تفسير الميزان گرفته شده است و در پايان به سؤالات طلاب پاسخ داد.
امام حسين(ع) «أكرَمَ مَقَامَکَ» هستند. در زیارت جامعه کبیره میخوانیم «الاَئِمَّةُ الرّاشِدُونَ الْمَهْدِيُّونَ الْمَعْصُومُونَ الْمُكَرَّمُونَ» و بر طبق این فراز، اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام نیز مكرم هستند.