تحلیل محتوای آیات قرآن کریم بر اساس اصول پدافند غیر عامل
به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران هرمزگان، حجت الاسلام سید محسن طباطبایی در سخنانی به مناسبت هشتم آبان ماه، روز پدافند غیر عامل، به اهمیت تحلیل محتوای آیات قرآن کریم بر اساس اصول پدافند غیر عامل اشاره کرد. وی با اشاره به آغاز فعالیتهای پدافند غیر عامل از سال ۸۲ به تدبیر مقام معظم رهبری، بر لزوم آشنایی با این مسئله و ارتباط آن با معارف دینی و بالاخص قرآن تأکید کرد.
حجت الاسلام طباطبایی در ادامه به تعریف پدافند غیر عامل اشاره کرد و گفت: «این مفهوم به مجموعهای از اقدامات غیر نظامی اطلاق میشود که هدف اصلی آن کاهش آسیبپذیری کشور در برابر تهدیدات مختلف، از جمله حملات نظامی و بلایای طبیعی است.» وی افزود: «پدافند غیر عامل به معنای محافظت از کشور بدون نیاز به سلاح و نیروی نظامی است.»
وی اهداف اصلی پدافند غیر عامل را در چهار مورد خلاصه کرد:
۱. کاهش آسیبپذیری با مقاومسازی ساختمانها و تأسیسات حیاتی.
۲. افزایش پایداری با ایجاد زیرساختهای پشتیبان و ذخایر اضطراری.
۳. کاهش هزینههای دفاعی با انجام اقدامات پدافند غیر عامل.
۴. افزایش بازدارندگی با نشان دادن آمادگی برای مقابله با تهدیدات.
استاد طباطبایی همچنین به موارد غیر نظامی پدافند غیر عامل اشاره کرد و گفت: «حجاب یکی از نمونههای پدافند غیر عامل است که با استفاده از ترفند استتار، جذابیتهای فردی را کاهش میدهد و از خطرات احتمالی جلوگیری میکند.»
حجت الاسلام طباطبایی همچنین به مقالاتی که در زمینه پدافند غیر عامل نوشته شدهاند، اشاره کرد و گفت: «تحلیل محتوای آیات قرآن کریم بر اساس اصول پدافند غیر عامل میتواند در سیاستگذاری و تدوین راهبردهای برون و درون سازمانی نقش اساسی ایفا کند.»
استاد حوزه دربحث مقالاتی که در مورد پدافند غیر عامل کار شده بیان کردند؛«پدافند غیر عامل در قرآن کریم» نویسنده مهدی محمدی خواجه امیری و حمید مطلبی در چکیده اش بیان شده که مقاله حاضر تحلیل محتوای آیات قرآن کریم بر اساس برخی اصول پدافند غیر عامل است در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیلی تمامی آیات قرآن کریم مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. پس متناسب با هدف تحقیق به صورت موضوعی دسته بندی شده اند نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان میدهد اصول مکان یابی ، پوشش، فریب، مقاوم سازی و استحکامات و اعلام خبر با برخی آیات قرآن کریم مطابقت دارد و قرآن میتواند در تبیین اصول پدافند غیر عامل سیاستگذاری و تدوین راهبردهای برون و درون سازمانی نقش اساسی ایفا کند.
وی در ادامه افزود: مقاله دیگر که خانم حاج عبد الباقی همراه استاد محسن میرباقری آن را نوشته اند به مسئله تهدیدات معیشتی جامعه پرداختند یعنی جامعه ای که می خواهد از نظر اقتصادی در امنیت باشد. در تهاجم دشمن درعرصه اقتصاد، چگونه می شود با پدافند غیر عامل جلوی آسیب هایش را گرفت. نمونه جالبی که در مقاله ای دیگر آمده است، اینکه چگونه خداوند قرآن را با آیاتش در برابر چشم دشمنان حفظ کرده است؛ این اصول پدافند غیر عامل به نوعی در قرآن دیده شده است. وی در ادامه به اهمیت حفاظت از اطلاعات و آمادگی برای مقابله با بحرانها پرداخت و گفت: «آموزش افراد در مواقع بحران باید جدی گرفته شود.»
ایشان در پایان، به اهمیت فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: «باید مراقب باشیم که موبایل در زندگیمان جایگزین کتاب نشود و ارتباطمان با دنیای علم و دانش حفظ شود»
هرمزگان الزهرا(س) کیش
پدافند غیر عامل از منظر قرآن
در کیش مدرسه علمیه الزهرا(س) سطح2 پدافند غیر عامل از منظر قرآن مورد بررسی قرار گرفت