مرکزی-ساوه -دفاعیه رشته تفسیر و علوم قرآن

مرکزی-ساوه -دفاعیه رشته تفسیر و علوم قرآن-موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول(سلام الله علیها)

شناسه خبر : 148679

1403/06/18

تعداد بازدید : 3

مرکزی-ساوه -دفاعیه رشته تفسیر و علوم قرآن-موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول(سلام الله علیها)
به همت معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول(سلام الله علیها) ساوه خانم زهرا خاطری در تاریخ 18/06/1403از پایان نامه خود با راهنمایی حجت الاسلام سالاری و داوری حجت الاسلام قیوم زاده دفاع کرد.

به همت معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول(سلام الله علیها) ساوه خانم زهراخاطری در تاریخ 18/06/1403از پایان نامه خود  با راهنمایی حجت الاسلام سالاری و داوری حجت الاسلام قیوم زاده دفاع کرد.

 خاطری در دفاع از پایان نامه خود اظهار داشت: قاعده لاضرر ازجمله قواعدی است که فقهای شیعه و اهل سنت در مبنای آن باهم اتفاق‌نظر دارند؛ اما در مورد نحوه‌ی استفاده آن بین آن‌ها اختلاف‌نظر وجود دارد. قاعده‌ی لاضرر در بسیاری از موضوعات فقهی و حقوقی کاربرد دارد که می‌توان کاربرد آن را به موضوعات سیاسی و اجتماعی هم سرایت داد که یکی از این موضوعات، امربه‌معروف و نهی از منکر می‌باشد. با توجه به منابع فقهی، این دو فریضه، ازجمله واجبات کفایی هستند که در مورد آن‌ها، میان فقها، اختلاف‌نظری وجود ندارد. امربه‌معروف و نهی از منکر، شرایط و مراتبی دارد، ازجمله‌ی آن، ‌شرط نبود ضرر و مفسده در حین اجرا می‌باشد؛ ازاین‌رو است که قاعده لاضرر با این دو واجب شرعی، ارتباط پیدا می‌کند و این ارتباط منجر به ایراد نظرات و اقوال مختلفی از جانب فقها در وجوب اقامه این فریضه می شود و از این جهت پرداختن و بررسی این موضوع ضرورت پیدا می کند.