به همت معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول(سلام الله علیها) ساوه خانم ساحل ابراهیمی در تاریخ 20/06/1403 از پایان نامه خود با راهنمایی حجت الاسلام مسعودزاده و داوری حجت الاسلام نوروزی دفاع کرد.
ابراهیمی در دفاع از پایان نامه خود اظهار داشت:با مراجعه به آیات قرآن کریم و روایات معصومین (علیهم السلام) به عنوان منابع اصیل اسلامی درمی یابیم که در نظام اقتصادی اسلام، هدف تکامل روح و روان انسان برای رسیدن به سعادت دنیا و آخرت است. از این رو مبانی اعتقادی، اهداف و به تبع آن عوامل برون رفت از بحرانهای اقتصادی در این نظام با مکاتب اقتصادی مادی متمایز است.
در این پژوهش درصدد کشف و استخراج عوامل برون رفت از بحران اقتصادی با تکیه بر آموزههای قرآن کریم و روایات معصومین (علیهم السلام) هستیم. آنچه در تعالیم این دو منبع گران سنگ ملاحظه میشود این است که عوامل معنوی و رفتاری متعددی میتواند موجب برون رفت از بحران اقتصادی و دستیابی نظام اقتصادی به رشد و نیز سعادت دنیوی و اخروی گردد. عوامل معنوی، صفات و رفتارهای غیراقتصادی هستند که دارای آثار اقتصادی بوده در دو بعد فردی و اجتماعی مطرح هستند. از جمله انها میتوان به توکل، تقوا، ایثار، احسان و .... اشاره نمود. عوامل رفتاری تدابیر، اقدامات و رفتارهایی هستند که در سه حوزه تولید، توزیع و مصرف منجر به حل مشکلات و معضلات اقتصادی میشوند. از جمله این عوامل گسترش اشتغال مولد، توازن اقتصادی، پرهیز از رباخواری، حمایت از تولید ملی و .... است.