معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی حضرت زهرا«سلام الله علیها» میبد، از برگزاری نشست علمی با موضوع« تأثیر جنگ های بیولوژیک در سلامت جمعیت جهان » به صورت حضوری -مجازی ، با حضور رئیس دانشگاه دار العلم «جناب دکتر احمد علی زارع مهرجردی»خبر داد.
جناب دکتر زارع در این نشست به اهمیت و اقسام جنگ ها اشاره کرد و سپس به توضیح و تأثیر جنگ بیولوژیک پرداخت.
استاد دانشگاه ابراز داشت : جنگ بیولوژیکی یا جنگ زیستی به معنی استفاده از عوامل بیولوژیکی، اعم از باکتریها، ویروسها، قارچها و فراوردههای آنها به منظور اهداف خصمانه برای کشتن یا ناتوان کردن انسانها، جانوران یا گیاهان است.
وی در ادامه تصریح کرد: جنگهای زیستی و جنگهای شیمیایی تا حدی همپوشانی دارند، زیرا استفاده از سموم تولید شده توسط برخی موجودات زنده تحت شرایط کنوانسیون سلاحهای بیولوژیک و کنوانسیون سلاحهای شیمیایی مطرح شدهاست. سموم و سلاحهای روان شیمیایی اغلب به عنوان عوامل مرسوم در نظر گرفته میشوند. بر خلاف bioweapons، این عوامل midspectrum در میزبان خود باز تولید نیست و معمولاً با دورههای انکوباسیون کوتاه تر است.
جناب دکتر زارع بیان کرد: استفاده از سلاحهای بیولوژیک تحت قوانین بینالمللی بشردوستانه بینالمللی ممنوع است و همچنین انواع معاهدات بینالمللی. استفاده از عوامل بیولوژیکی در درگیری مسلحانه، یک جرم جنگی است. بیماریهای ایجاد شده توسط کاربرد جنگی عوامل بیولوژیک بر علیه مردم و عوامل نظامی میتواند باعث مرگ یا ناتوانی آنها گردد. از نظر نظامی از کار انداختن درصد زیادی از نیروهای رزمی میتواند نتیجهای شاخص و عملی از کاربرد این عوامل باشد.
رئیس دانشگاه دار العلم خاطر نشان کرد:عوامل باکتریای ، ویروسی، توکسینهای بیولوژیک در این جنگ جزو عومل هشدار دهنده هستند.و تنها راه مقابله با این جنگ که ما اسیر آن هستیم ، آمادگی داشتن از هر جهت می باشد.