روح الله رحمانی استاد کارگاه های نرم افزاری نور گفت: در نگارش مقاله محقق باید در ابتدا خود را بشناسد و در مرحله ی خودشناسی می بایست بداند در چه موضوعی توانمندی لازم را دارد و چه باید بنویسد. بعد از مرحله ی خودشناسی محقق باید مخاطب شناس باشد و باید بداند در آینده چه کسی تحقیق را می بایست مطالعه کند؟ موضوع شناسی، مرحله ی بعد از مخاطب شناسی است. محقق باید در موضوعات از موضوعات کلی به جزئی برسد و باید ساختار ذهنی و چینش ذهنی مشخصی داشته باشد.
رحمانی در توضیح ساختار ذهنی چینش تحقیق گفت: در این مورد باید مدل چیستی، چرایی، چگونگی مشخص شود. در مدل چیستی و چرایی چند روش وجود دارد اعم از: 1.درد، دارو و فرآیند درمان 2. زراعتی: کاشت، داشت، برداشت 3.تاثیر، تبدیل، تخریب 4.مبدا، مسیر، مقصد 5. شناخت وضع موجود، شناخت وضع مطلوب، فرایند انتقال 7.تبیین، تشویق، تطبیق
وی مرحله بعد را شناخت پیشینه بیان کرد و گفت: از جمله روش های بدست آوردن پیشینه رجوع به سایت های معتبر است. از جمله این سایت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
1.حوزه نت: حوزه نت یکی از سایت های معتبر در حوزه علوم اسلامی و علوم انسانی است که می توان برای به دست آوردن پیشنه و مقالات مرتبط با موضوع مورد تحقیق به آن مراجعه کرد. 2.سایت گوگل اسکولار، سایت ویکی شیعه و ویکی فقه نیز، از منابع مورد رجوع جهت گرفتن مطالب مورد نیاز است.3.سایت نور مگز هم، از جمله سایت هایی است که مقالات حدود 100سال پیش را دارد و جهت نگارش علمی برای طلاب قابلیت های بسیار دارد.
رحمانی در ادامه به معرفی برخی نرم افزارها و شیوه ی کار و قابلیت آن از جمله نرم افزار پژوهیار و جامع الاحادیث پرداخته و جایگاه آن در نگارش مقالات را تشریح کرد.