به گزارش خبرگزاری حوزه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) استان یزد در روز چهارشنبه، ۹ مهر ماه ۱۴۰۳، توسط معاونت پژوهش، کارگاه علمی_پژوهشی با عنوان خداشناسی، ادامه ویژگی های «تکلیف حسن»، جهت حسن تکلیف با حضور آقای علی مدبری برگزار شد.
در ابتدا آقای علی مدبری به تبیین شرایط «تکلیف حسن» پرداخته و با اشاره به اینکه تکالیف خداوندی نه برای حصول ثواب است و نه برای حصول عقاب، جهت حسن تکلیف را استحقاق ثواب دانسته و در ادامه به بیان روایاتی از کتاب «باب حادی عشر» در این زمینه پرداخت.
سپس اشاره نمود به مفهوم خداشناسی در آموزه های دینی که به عنوان یکی از اصول اساسی ایمان و معرفت انسانی شناخته می شود و گفت: در این راستا، ویژگیهای تکلیف حسن به عنوان وظایفی که هر انسان در مسیر شناخت و قرب به خداوند بر عهده دارد، اهمیت ویژهای دارد. تکلیف حسن، که به معنای وظیفه نیک و پسندیده است، شامل اعمال و رفتارهایی است که انسان را به درک عمیق تری از خداوند و صفات او نزدیک میکند. این وظایف بر اساس معرفت الهی شکل میگیرند و هر یک به نوبهی خود، انسان را به سوی کمال و سعادت ابدی هدایت میکند.
آقای علی مدبری پس از اشاره اهمیت ویژگی های تکلیف حسن گفت: از ویژگی های برجسته تکلیف حسن میتوان به نیت خالصانه، پیروی از دستورات الهی، دوری از گناه، و تلاش برای رضایت خداوند اشاره کرد. این ویژگی ها نشان دهنده ارتباطی عمیق میان ایمان و عمل هستند، به طوری که هر عمل نیکو که با نیت الهی انجام شود، به عنوان تکلیف حسن محسوب میگردد.
همچنین افزود: یکی دیگر از ویژگی های مهم تکلیف حسن، استقامت و پایداری در مسیر الهی است. انسان در طول زندگی با چالش ها و آزمون های مختلفی مواجه میشود، و در این مسیر، حفظ ایمان و تلاش برای انجام وظایف دینی، نشانهای از تکلیف حسن و خداشناسی عمیق است.
و در نهایت با اشاره به اینکه تکلیف حسن نه تنها به معنای انجام وظایف دینی است، بلکه نشان دهنده فهم و معرفت انسان نسبت به خداوند و تلاش برای نزدیکی به اوست، این ویژگی ها را راهکاری برای رسیدن انسان به سوی کمال و تعالی دانست.
استاد حوزه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) استان یزد گفت
تکلیف حسن و ویژگی های آن راهکار ی برای رسیدن انسان به سوی کمال است
آقای علی مدبری استاد حوزه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) یزد تکلیف حسن و ویژگی های آن را راهکاری برای رسیدن انسان به سوی کمال و تعالی دانست