به گزارش روابط عمومی مجتمع حوزوی امام جعفر صادق(ع) شاهرود، با همکاری واحدهای پژوهش سطح 2 و سطح 3 این مجتمع، نشست علمی با عنوان "نقش مقاومت در روند امنیت و پیشرفت" با کارشناسی "آقای دکتر قزوینی"( مدرس دانشگاه) در سالن اجتماعات مدرسه علمیه تخصصی امام جعفر صادق(ع) شاهرود، برگزار شد.
دکتر قزوینی در ابتدای سخنان خود، با اشاره به موضوع نشست بیان کرد: یکی از مؤلفه هایی که در بحث نقش مقاومت در روند امنیت و پیشرفت باید به آن توجه داشت، مؤلفه ی ولایتمداری است که متاسفانه فهم درستی از آن در میان اکثریت جبهه انقلابی وجود ندارد. این جبهه خودشان را ولایتمدار و انقلابی می دانند؛ اما در بزنگاههای تاریخ انقلاب، در ذیل گفتمان ولی زمانهی خود قرار نمی گیرند. دَم از ولایت می زنند؛ اما ولایت در درونشان شکل نگرفته است و تنها تبدیل به یک عادت و شعار و به عبارت دیگر، تبدیل به یک گفتمان بی محتوا در وجودشان شده است.
وی در ادامه افزود: شما طرح اندیشه کلی حضرت آقا را حتما مطالعه کرده اید. تفسیری که حضرت آقا در آنجا از مفهوم ولایت بیان می کنند، این است که "ولایت"به معنای یکپارچگی جریان حق است. یعنی همه کسانی که با من همفکر و هم نظر هستند باید تبدیل به یک ید واحده شوند؛ اما آیا ما در جریان ها و اتفاقات تاریخ اینگونه بودیم؟ مثلا جبهه انقلابی در جریان انتخابات چه کرد؟ آیا غیر از این است که دست به خودزنی زد و به افرادی که مورد تاییدشان نبودند، هجمه برد؟ آیا در انتخاب افراد، سلیقه و نگاه شخصی خود را بر مصلحت عامه ترجیح نداد؟
ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که تصمیمات و نگاه هایمان باید معطوف به زمان و مکان باشد؛ همانگونه که در روایتی از امام علی(ع) آمده است: «اَلمَرءُ ابنُ ساعَتِهِ؛ آدمى فرزندِ زمان خويش است» ما باید فهم درستی نسبت به زمان و مکان پیدا کنیم.
استاد دانشگاه بیان داشت: ما در این مقطع از زمان هستیم می خواهیم جامعه را با خود همراه کنیم. باید به این سؤال پاسخ دهیم که آیا جامعه حاضر است برای مقاومت هزینه دهد؟ آیا جامعه هم مثل ما معتقد است که کسب استقلال و عزت در گرو مقاومت است؟ انتخابات نشان داد که حداقل 50 درصد از افراد جامعه با ما هم فکر و هم نظر نیستند. در میان خانواده و اقوام و نزدیکان خودمان چند درصد از افراد، مثل ما فکر می کنند؟ یقیناً خیلی متفاوت است. ما برای اینکه این افراد را با خودمان همراه کنیم تنها یک راه داریم و آن این است که قدرت اقناعسازیمان را بالا ببریم. اگر این کار را نکنیم افراد جامعه در مواجهه با شبهات، به جای پذیرش سخن ما اندیشه و نگاه بیرونی را با جان و دل می پذیرند. نگاه به دور و اطراف خودتان نکنید. اینکه می بینید بعد از ترور اسماعیل هنیئه یک پرسه 70 روزه می گذرد تا وعده صادق 2 اتفاق بیفتد، در کنار اینکه باید یک برنامه جامع و کاملی وجود داشته باشد و باید همه جوانب کار سنجیده شود و مسئولین در قبال آن پاسخگو باشند، یک نکته اساسی هم وجود دارد و آن اینکه بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی بیشتر افراد جامعه رویکردشان انتقام بود؛ اما در ترور هنیئه درخواست انتقام بیشتر از طرف مذهبی ها به وجود آمد نه از طرف اکثر مردم. یعنی مردم نسبت به هزینه مقاومت دچار شک و شبهه هستند. چرا چون ما نتوانستیم مردم را قانع کنیم که مقاومت برای ایشان ، هم آوردهی امنیتی دارد و هم آوردهی اقتصادی و رشد دارد. چرا چون نتوانستیم جامعه را اقناع کنیم. اقناع، یک چیز می خواهد. اقناع قدرت استدلال می خواهد. قدرت استدلال با شور و با احساس شکل نمی گیرد. استدلال با داشتن مبانی و با فهم زمان و مکان شکل می گیرد. برای قانع کردن تنها یک راه وجود دارد و آن این است که جامعه را با خود در حوزه پوشش، در حوزه مقاومت، در حوزه تحکیم خانواده، در حوزه تربیتی و غیره اقناع کنیم.
آقای دکتر قزوینی در پایان جلسه به سؤالات حضار پاسخ دادند.