سلسله كارگاههاي علمی_پژوهشی " خانواده متعالي" با موضوع « نقش قانون اصلی خانواده در حل مسائل زندگی حل مسائل زندگی » باحضور سرکار خانم سمیه قدمعلی زاده استاد حوزه و مبلغ برتر، در مدرسه علمیه الزهرا سلام الله کازرون برگزارگرديد.
استاد ضمن يادآوري تعريف قانون اصلي خانواده گفت: چهار ستون اصلی در زندگی وجود دارد که زندگی خانواده بر آن شکل گرفته عبارتند از: ۱- اصلاح نگرش. نگرش یعنی دیدگاه نوع نگاه همه ما باید نوع نگاه به زندگی اصلاح گردد به طور کلی دو نوع نگاه و دیدگاه نسبت به زندگی در بین افراد خانواده وجود دارد، الف مالکیت. ب. امانت داری ۲- محبت (آرامش) درر سایه محبت آرامش شکل میپذیرد محبت و آرامش یک رابطه دوسویه و متقابل دارند.۳- اعتماد؛ زن و شوهر زندگی خود را بر پایه اعتماد تشکیل میدهند و اگر به هر دلیلی این اعتماد بین زوجین از بین برود زندگی دچار بحران و آسیب میشود. ۴- تربیت؛ شامل تربیت زوجین قبل از ازدواج و بعد از ازدواج و نیز تربیت فرزندان است.
وي افزود: در جامعه کنونی نگاه انسانها نسبت به زندگی نگاه مالکیت است زوجین هر کدام خود را مالک دیگر اعضا میدانند؛ احساس مالکیت ختم به احساس اسارت در مخاطب میشود حال آنكه خداوند انسان را مختار آفریده و هیچکس حق ندارد این اختیار را از طرف مقابل سلب کند. در نوع دیدگاه مالکیت انسان ناچار به کنترل و نظارت بیش از حد طرف مقابل است
ايشان خاطر نشان كرد: این کنترل و نظارت در سه حوزه اتفاق میافتد؛ ۱- در حوزه رفتار 2- در حوزه احساس ۳ در حوزه تفکر زمانی که فرد احساس اسارت کرد سعی میکند خود را آزاد کند؛ اولین کاری که برای این آزادی از او سر میزند تقابل یا همان دعوا است علاوه بر دعوا ظرف روان طرف مقابل پر شده و باعث بروز اختلالات مختلف در خانواده است.
استاد در ادامه عوامل و تبعات ديگاه مالكيت در بين اعضاي خانواده را به طور مفصل توضيح و به سوالات طلاب پاسخ داد.