نشست هم اندیشی با موضوع (وحدت اسلامی یک اصل بنیادی یا یک مسئله بنیادی) در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها قائم شهر برگزار شد.
این نشست هم اندیشی به مناسبت اولین روز هفته وحدت برگزار شد. این جلسه علمی با حضور سه استاد که هر کدام دیدگاه های امیر المومنین علیه السلام، امام خمینی ره و مقام معظم رهبری مورد بررسی قرار گرفت.
نوروزپور در بیانی خلاصه دیدگاه امیرالمومنین علیه السلام گفت: وحدت و انسجام بین امت اسلامی از اهمیت ویژهای برخوردار است. این موضوع بنیادی و مهم در کتاب آسمانی قرآن و سنت پیامبر(ص) و معصومان(ع) به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است.
حضرت علی(ع) به عنوان اولین بنیان¬گذار تقریب بین مذاهب ، عامل پیروزی مسلمانان را وحدت و انسجام میان مسلمانان معرفی می کنند. ایشان خود را مشتاق ترین شخص به وحدت اسلامی به شمار می آورد که در این امر از همه پیشتاز تر بودند.
انساندوست ارائه کننده دیدگاه حضرت امام (ره) گفت: امام رحمت الله علیه وحدت را یک تکلیف شرعی میدانند و معتقدند همواره حفظ نظام اسلامى و مصالح عمومى بر منافع شخصى و گروهى مقدم است و از هر اقدامى که تفرقه و شکاف میان جماعت اسلامى را به دنبال داشته باشد، اگرچه نفع شخصى در آن باشد، باید احتراز کرد. یعنی اتّحاد در اصول کلى اسلام، نه فروع و راهکارهاى اجرایى آن، چرا که این نوع اختلاف سبب اختلال در نظام اسلامى نمىشود. که نشان دهنده این است که ایشان به وحدت استراتژیک معتقد هستند.
فاطمه روحی دیدگاه رهبری در این زمینه را اینگونه بیان کردند: اتحاد بین مسلمانان از نگاه مقام معظم رهبری فریضه ی قطعی قرآنی است، امری تاکتیکی نیست که فکر کنیم به خاطر شرایط خاصی باید وحدت کنیم بلکه امری اصولی است چرا که اتحاد و هم افزایی مسلمانان موجب قدرت آنها میشود.
روحی ادامه داد: دشمن تلاش میکند که بین فرق اسلام اختلاف ایجاد کند و این کار را با ایجاد اتاق های فکر و تولید محتوا در جهت تفرقه افکنی، و همچنین تشکیل و تجهیز گروه های تکفیری انجام میدهد.
از اهداف جمهوری اسلامی ایجاد تمدن نوین اسلامی است که این امر جز با اتحاد بین شیعه و سنی امکان پذیر نیست. از نگاه مقام معظم رهبری شاخص عمده برای اتحاد مسلمین مسئله ی فلسطین است.