دفاعیه طلاب سطح3

لرستان مرکز تخصصی حضرت زهرا سلام الله علیها دورود دفاعیه

شناسه خبر : 146651

1403/06/26

تعداد بازدید : 5

لرستان مرکز تخصصی حضرت زهرا سلام الله علیها دورود دفاعیه
معاونت پژوهش مرکز تخصصی حضرت زهرا سلام الله علیها شهرستان دورود از برگزاری جلسه دفاعیه طلبه سطح 3 رشته فقه و اصول خانم زینب خداکرمی با عنوان احکام فقهی کودکان بی سرپرست و بد سرپرست در زمینه حضانت و نفقه به راهنمایی حجت الاسلام و المسلمین دکتر اسحاقی و داوری حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر ایمانی خبر داد.

جلسه دفاعیه خانم زینب خداکرمی از طلاب فارغ التحصیل مقطع سطح سه رشته فقه و اصول با عنوان احکام فقهی کودکان بی سرپرست و بد سرپرست در زمینه حضانت و نفقه  در مدرسه علمیه عالی حضرت زهراسلام الله علیها دورود، با حضور استاد داور: آقای علیرضا ایمانی، استاد راهنما: آقای دکتر اسحاقی، معاون و همکار پژوهش خانمها شیخی و حسنی برگزارگردید. این جلسه دفاعیه در روز شنبه 1403/06/24 ساعت 8 صبح به صورت مجازی در برنامه ی قرار برگزار گردید، که توسط خانم خداکرمی شرح مختصری درباره ساختار و کلیات تحقیق، سپس چکیده و نتیجه و در واقع یافته‌های تحقیق بدین شرح ارائه شد: از زمان زیست انسان بر روی کره زمین و رشد جمعیت و نسل ها بر روی آن، همواره جمعیت کودکان بی سرپرست و بد سرپرست به دلایل مختلف از جمله جنگ، تصادفات، قتل و غارت و عوامل طبیعی و غیر مترقبه و .... روبه افزایش بوده است.کودکان بی سرپرست و بد سرپرست در معرض آسیب های فراوان اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... قرار می گیرند. از طرفی کمبودها، فقر، فشار مضاعفی را بر این کودکان تحمیل کرده و موجب افزایش انواع ناهنجاری ها گردیده و سلامت آن ها و در نهایت سلامت جامعه را به خطر می اندازد. از این رو بررسی وضعیت کودکان، مهم ترین مسئله پیش روی ماست. مسئله کودکان بی سرپرست و بد سرپرست تنها در کشور مطرح نیست، بلکه در سراسر جهان، مسائل و مشکلات این کودکان از مهم ترین دغدغه های پیش روی کشور هاست. در واقع همه کشورها به نوعی سعی در حمایت از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست داشته اند، اما تفاوت در میزان توجه به این قشر است. این قسم از کودکان به عنوان بخشی از شهروندان جامعه حق داشتن زندگی با کیفیت تأمین خوراک، پوشاک و مسکن مناسب، در زیر سایه امنیت و عدالت اجتماعی و به دور از ترس و نگرانی و تهدید را دارند.لذا در این تحقیق به بررسی مسائل سرپرستی  و حضانت و موارد آن ها و سپس به مبانی پرداخت نفقه و حقوق مالی و مادی آن ها در اسلام و فقه و سپس در حقوق موضوعه ایران، بررسی می شود.

استاد داور محترم ضمن تشکر از خانم خداکرمی نتیجه ی جلسه دفاعیه پایان‌نامه را، نمره قطعی(عالی) بدون نیاز به اصلاحات با رعایت اخلاق پژوهشی بیان کردند، سپس نتیجه صورت جلسه توسط خانم شیخی ابلاغ گردید