مدیر مدرسهی علمیّه در ابتدای جلسه، ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش، خاطرنشان کرد که یکی از مهمترین ابعاد حادثهی عاشورا، درسهای این نهضت است. درس و عبرتهای عاشورا همواره هدایتگر و حیاتبخش است. هر چند این رویداد در مکان و زمان محدودی اتفاق افتاد اما درسهای آن مختص زمان و مکان خاصی نیست.
وی تصریح کرد بصیرت داشتن در برابر انواع فتنهها، عدالتخواهی و ستمستیزی، عزت، آزادی و آزادگی، پاسداری از اسلام و ارزشهای اسلامی، شهادت و شجاعت در راه خدا، ملازم بودن سیاست و دیانت، افشای چهرهی دشمنان اسلام، دوری خواص از دنیاپرستی، توجّه به معنویات حتّی در جبهه، دفاع از امامت و ولایت، پاسداری از دین و ارزشها، تولی و تبری، ستیز با ستم و ستمگران، نهراسیدن از نیروی دشمن، مبارزه با فساد و مفسدان و امر به معروف و نهی از منکر از جمله «درسهای سیاسی» در قیام عاشورا است.
ایشان افزود از جمله «درسهای فردی و اخلاقی» نهضت عاشورا نیز میتوان به فداکاری و ایثار، پرهیز از نفاق و دورویی، صبر و استقامت، تعهّد و مسئولیت، صداقت و وفاداری، قاطعیت در راه هدف، ترویج فرهنگ نماز، پرهیز از سستی و بیتفاوتی در برابر تجاوز به ارزشها، نفی نژادپرستی، توبه، دعا، استغفار، تسلیم در برابر حق، فراموش کردن آرمانها و بازگشت به ارزشهای جاهلی، جدایی مردم از اهل بیت (ع) و دگرگونی ارزشها اشاره نمود. البته همین درسها کافی است که یک ملّت را از ذلت به عزت برساند و جبههی کفر و استکبار را شکست بدهد.
وی تأکید کرد قیام عاشورا از سال 61 هجری تا امروز همچون چشمهای جوشان و خروشان از آب زلال و گوارای خود تشنگان معرفت و حقیقت را سیراب کرده که الهامبخش قیامهای مختلفی مثل انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) بوده است. ماندگاری این انقلاب نیز مستلزم بهرهگیری تمام و کمال از درسهای قیام عاشورا و به ویژه بصیرت داشتن در برابر انواع فتنهها است.
ایشان در پایان جلسه، ضمن دعوت حضار به شرکت در مراسمات معنوی ایام محرم در مکان حوزه علمیّه، به درس گرفتن عموم مردم و به خصوص طلّاب از درسهای اخلاقی و سیاسی قیام عاشورا تأکید کرد.