مدرسه علمیه تخصصی فاطمه معصومه (سلام الله علیها) بندرعباس با همکاری اتحادیه جهانی زنان مسلمان و دیگر نهادهای علمی، سلسله نشست های هفتمین همایش بین المللی بانوی مهر، نشست بین المللی" زن و خانواده، ایثار و مقاومت، تقابل اسلام و غرب" را با حضور: دکتر لاله افتخاری (عضو هیات علمی دانشگاه شاهد و دبیر کل اتحادیه جهانی زنان مسلمان) دکتر صدیقه مهدوی کنی)عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام) دکتر عصمت سوادی) عضو هیات علمی دانشگاه آزاد) دکتر زینب طیبی)عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان) دکتر حليمه حسینی) عضو مجمع عمومی اتحادیه جهانی زنان مسلمان) دکتر زهرا عزیزپوریان) رییس دانشکده سبک زندگی اسلامی دانشگاه جامع انقلاب اسلام در تاریخ 19 دی ماه 1402در ساعت 18 برگزار نمود.
خانم دکترعصمت سوادی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد ضمن عرض سلام و ادب و تبریک ایام و گرامی داشت 19 دی قیام خونین حوزه علمیه و مردم قم و گرامیداشت یاد و و نام شهدای کرمانبیان داشت: زن و خانواده یکی از موضوعاتی است که در نگاه اسلامی جایگاه بسیار مهم و اثرگذاری دارد و یکی از موضوعاتی است که همواره مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری بوده چرا که این تاکید در آموزههای دینی ما هست و مطالب و مطالبات مقام معظم رهبری هم وجود دارد. زن جایگاه والایی در تربیت بشر دارد و تربیت نسل به عهده زنان می باشد و جایگاه مادری آنچنان والا است که ما میبینیم روایات و آیات و احادیث و آموزههای دینی فراوانی داریم که اگر ما به خوبی بتوانیم در این آموزهها دقت کنیم و این را به نسل جوانمان انتقال بدهیم کار بسیار بزرگی کرده ایم. شاید بتوانیم چنین ادعایی داشته باشیم که برای جایگاه زن و خانواده ما هیچ بدیلی نمیتوانیم پیدا کنیم. برای اینکه بتوانیم این جایگاه مهم و والاو سرنوشت ساز زن وخانواده را خودمان متوجه شویم و بعد بتوانیم به نسل امروز که نسلی است که نیاز مبرم به این شناخت دارند انتقال بدهیم، کتابی را خدمتتان معرفی میکنم با این عنوان: زنان و خانواده در اسناد بالا دستی نظام جمهوری اسلامی ایران. در این کتاب اسناد بالا دستی، تمام مطالب و قوانینی که در ارتباط با زنان هست و تمام مسائلی که بعضی از ما توجه نکرده ایم، در این کتاب جمع آوری شده در واقع تمام اسناد و مسایل و مطالبی که در ارتباط با زنان وخانواده است و شورای انقلاب فرهنگی این کتاب را به سرانجام رسانده است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بیان داشت:یکی از رسالتهای مهمی که زنان ما امروز به عهده دارند فرهنگ سازی و مطالبه است یعنی ما باید در موضع مطالعه باشیم نه دفاع. اگر بدانیم اسلام چه جایگاه ارزشمندی را برای زنان ما و خانواده ها رقم زده قطعاً می توانیم مطالبهگر باشیم، ولی شما اگر در بین جوانان امروز نگاه کنید می بینید که بعضی از دختران جوان ما و بعضی از پسران جوان ما چون یقیناً باید در این مسائل و مطالب، هم دختران و هم پسران ما، هم مردان و هم زنان ما ورود پیدا کنند. چه بسا آگاهی ندارند اگر این آگاهی باشد قطعاً فرهنگ سازی انجام خواهد شد .فرهنگ سازی که باشد به دنبالش مطالبه است. مطالبه است که میتواند شرایطی که الان ما داریم این شرایط را نه تنها به نحو احسن حفظ کند، بلکه روز به روز ما را به دروازههای تمدن اسلامی نزدیک و نزدیکتر کند. در ارتباط با جایگاه مادری که از اهداف بسیار مهم همایش بانوی مهر هم است، شناخت این جایگاه و جایگاه زنان را نسل جوان ما بالاخص بتوانند پی ببرند و ما زنان مسلمان بتوانیم با الهام بخشی از حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها الگوسازی کنیم و بتوانیم با برنامهریزی دقیق برای تبیین جایگاه زن در مکتب وحی که مطابق با الگوی سوم و متناسب با فطرت زن هست، بستری را آماده کنیم که در آن بستر زنان بتوانند تاثیرگذار باشند و بتوانند درجهت کمال ترقی پیشرفت خودشان و خانوادههایشان و جامعه بشری و انسانی قدم بردارند.
ایشان همچنین اظهار داشت: اسلام به زن و مرد نگاه انسانی دارد ودر این نگاه انسانی هیچ تفاوتی هم بین این دوتا وجود ندارد. اسلام بر مبنای خلقت و ویژگیهای انسانی زن و مرد آمده یک سری تفاوت هایی را در حقوق و وظایف برای آنها قائل شده که در نهایت به نفع هر دوی آنهاست. این یک مسئله عقلی است یک مسئله منطقی و انسانی است. در هر اداره ایی میبینیم رئیس داریم، معاون داریم، کارشناس داریم، برای آنها وظایف مختلفی تعریف شده و آن فردی موفق است که در ارتباط با مسئولیت خودش کار کند و این اصلاً هیچ گونه اختلاف و تبعیضی را ایجاد نمیکند. افرادی موفق هستند که بتوانند در مسئولیت خودشان خوب حرکت کنند. اگر همه آنها بخواهند یک کار را انجام دهند، کسانی که در یک اداره هستند همه بایدرئیس آنجا باشند. این گونه شود چه اتفاقی می افتد. چیزی که الان دنیای غرب دارد به این سمت و سو حرکت می کند رویکرد اسلامی است . رویکرد دیگری هم وجود دارد، رویکرد غربی؛ نظام فرهنگی غرب در ارتباط با مسائلی که بیان شد بالاخص در ارتباط با مسائل زنان حرفی ندارد، منطقی ندارد وحاضر به مباحثه نیست. چون مطلبی در این ارتباط ندارد وفقط کاری که دارد انجام میدهد وخیلی باید بهش توجه کنیم وبه نسل جوانمان هم این هشدار را بدهیم، مسائل زنان را با حوچیگری و با استفاده از ابزارهایی مثل هنر سینما ، بالاخص فضای مجازی جلو می برد. چرا؟ برای اینکه از پاسخ گویی فرار کند و ما به وضوح می بینیم که مبحث بسیار مهم وحیاتی زن در رویکرد تمدن غربی فقط در دو تا عامل سود جویی ولذت جویی خلاصه می شود فقط در همین دو عامل.
خانم دکتر سوادی افزود: اگر ما نگاه متفکران غربی را هم به زن کنیم اوج تحقیر تمدن غربی در زن را می توانیم ببینیم. سقراط می گوید که زن بزرگترین دلیل انحطاط بشر است . ارسطو می گوید: خدا زن و برده را آفرید تا به مرد خدمت کند، حتی در فلاسفه معاصر غربی هم افرادی مثل راسل را می بینیم که می گوید : زن دروازه جهنم است ،اُم الفساد است. اگر ما این مسائل را برای نسل جوان امروزی مان، بالاخص برای دانشجویانمان تفهیم کنیم، افرادی که تحت تاثیر فضای مجازی قرار گرفته اند قطعأ نظرشان تغییر میکند. ایشان همچنین بیان نمود: برای دانشجویان باید جهاد تبیین در زمینه دیدگاه تقابل اسلام و غرب داشته باشیم. اساتید که رسالتشان رسالت پیام رسانی است باید جهاد تبیین داشته باشند .از آن جایی که جوانان ما فطرت پاکی دارند و آموزهای دینی ما خیلی روی این مسئله تاکید دارد لذا تا زمانی که اذهان افراد به دست معاندین با مسائل نادرست پر نشده، باید مطالب ارزشمند و مطابق با فطرتشان را به آنها یاد داده شود. همچنین با فرهنگ سازی جوانان ما فاطمی می شوند و وقتی که فاطمی شدند مطالبه گر می شوند، نباید منتظر مطرح شدن شبهه از طرف دشمن شویم و بعد اقدام به دفاع کنیم. این شیوه ی درستی نیست، شیوه ی درست این است که قبل از اینکه شُبهه بخواهد مطرح شود باید ذهن جوانمان را مطابق با فطرتش درارتباط با آموزه های درست پرورش دهیم و فرهنگ سازی کنیم وچه بسا اگر ما به این سمت حرکت کردیم شبهات جایگاه ندارند.با توجه به اینکه امروزه افراد زیادیهم از فضای مجازی تغذیه می کنند لذا این نشانگر کم کاری مادر، استاد و مربی و...است. پس ماباید تمام ظرفیت هایمان را بکار بگیریم وبه سبکی فرهنگ سازی کنیم که همه توطئه های دشمن را خنثی کنیم. اگر بتوانیم رویکرد غرب را در ارتباط با زن وخانواده به جوانانمان درست تبیین کنیم مطمئن باشیم که خیلی از مسائل حل خواهد شد. با انقلاب صنعتی در غرب و نیازی که غربی ها به بازار و نیروی کارارزان پیدا کردند، زنان غربی را از خانه به بازار کار کشاند ند واز جاذبه های جنسی اشان در راستای ترویج مصرف گرایی وتبلیغات برای جذب مشتری جهت گردش چرخ های صنعت عرضه کردند. همین مسئله باعث شد که در کنار انقلاب صنعتی دنیای غرب انقلاب جنسی را که به انقلابی که به فاجعه ی اضمحلال خانواده ، بحران خانواده ، بحران مادری را بوجود آورد منتهی شود، در نتیجه زن در دنیای غرب ابزار شد، ابزاری برای التذاذ مردان، تحقق مطامع وراهبردی نظام سرمایه داری .
ایشان در ادامه افزود: دنیای غرب تمام تلاش خود را انجام می دهد که این مطالب را بپوشاند و با عنوان آزادی عمل برای زنان جلوه دهد. اما اگر بتوانیم آمار روز افزون فساد، فحشا وخشونت علیه زنان وکشتار آنها در غرب را بررسی کنیم وبه صورت آماری به نسل جوانمان ارائه بدهیم آن موقع مشخص می شود که نه تنها این مطالب و مسائلی که در فضای مجازی و بوسیله دشمنان مطرح می شود به نفع زنان غرب نبوده، بلکه امنیت وآرامش را از زنان غربی گرفته است. کتاب بررسی آسیب های اجتماعی زنان این در ده ی 1370تا 1380شورای عالی انقلاب فرهنگی جمع آوری کرده و خانم دکتر محمدی هم زحمت کشیدند. این کتاب تمامی اعداد و ارقامی که در دنیای غرب رخ داده و رخ می دهد، سقط جنین و نقش خانواده ها در این جرائم اجتماعی، همه با نمودار و آمار برای نسل جوان بیان شده است. لذا با بصرت افزایی می توانیم امید آفرینی که مقام معظم رهبری خیلی روی آن تاکید دارند را درنسل جوانمان ایجاد کنیم.
خانم دکتر سوادی به عنوان جمع بندی مطالب خود اظهار داشت: یکی از سوالاتی که امروزه دانشجویان جوان دارند این است که چرا این همه همایش؟ چرا اینهمه سخنرانی؟ چرا اینهمه کتاب درباره ی زنان وحقوق زنان ؟ این نشانه ضعف زنان نیست؟ خیر. این نشانه اهمیت است. این حاکی از این موضوع دارد که اگر ما توانستیم نقش واقعی زنان را رقم بزنیم و خانواده ای را با نقش واقعی خودش رقم بزنیم، قطعاً در همه موارد چه علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پیشرفت خواهیم داشت. با توجه به اینکه زن نقش مهمی در تربیت صحیح و یا ناصحیح دارد لذا زنان، جامعه را تربیت می کنند و باید از زنان موفق در طول تاریخ بالاخص خانم فاطمه زهرا سلام الله علیها، کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها الگوگیری کنند.