زندگی نامه علمی
تحصیلات
مدارک حوزوی: سطح2
وضعیت فعلی تحصیلی: تحصیل در سطح سه حوزه
آثار پژوهشی
مقالات: نگاهی به نظریه ی تناسخ در ادیان الهی
سوابق تدریسی، تبلیغی و اجرایی
تدریس تجوید و حفظ قرآن
امتیازات و تشویقات
برگز یدهی پنجمین جشنوارهی علامه حلی
گرایشهای مورد علاقه
اجتماعی□ سیاسی□ فقهی □ کلامی□ قرآنی■
تاریخی□ فلسفی■ اخلاقی- تربیتی□ روانشناسی□
چکیده
برخی ادیان همانند هندوئیسم وبودیسم معتقدند : روح انسان پس از مرگ به بدن انسانی دیگر تعلق می گیرد وبا بدن جدید، پاداش یا مکافات اعمال خود را تحمل می کند.
موضوع «نگاهی به نظریهی تناسخ ارواح در ادیان بزرگ جهان» از این جهت اهمیت دارد که یکی از آموزههای انحرافی مشترک میان فرقههای نوپدید وعرفانهای کاذب است . رواج این تفکرات، برخی از جوانان، به خصوص قشر تحصیل کرده را دچار آسیب های عمیق اعتقادی، رفتاری و اجتماعی کرده است، در حالی که عرفان ناب اسلامی- به خاطر انطباق با فطرت الهی- با وجود برخورداری اززیبایی های معنوی و روحی، تنها به دلیل عدم ارائه و باز نویسی به وسیله ی ابزارهای جدید، از دسترس جوانان مسلمان به دور مانده است. در این تحقیق سعی شده ضمن معرفی برخی از فرقهها و عرفانهای کاذب به نظریات ادیان مختلف پیرامون مسأله ی تناسخ نیز پاسخ داده شود.
گرچه در قرآن کریم از تناسخ سخنی به میان نیامده است، ولی آیاتی وجود دارد که بر لزوم زنده شدن مردگان در قیامت تأکید می کنند. برخی روایات نیز به صراحت مسألهی تناسخ را انکار می کنند، البته ظاهر بعضی آموزه های دینی بر امکان وقوع تناسخ در دنیا دلالت دارد که فلاسفه در کتب فلسفی، دربارهی بطلان آن ادلهی مختلفی ارائه کرده اند.
در این تحقیق با مراجعه به کتب تفسیری ، فلسفی ، تاریخی و نقل اقوال بزرگان واندیشمندان ، به مهمترین یافتههای پژوهشی اشاره شده است؛ از جمله اینکه، عقیدهی تناسخ از اصول آیین های هندی محسوب می شود ودر ادیان الهی همچونیهودیت و مسیحیت نیز نفوذ کرده وبرخی از فِرق اسلامی نیز به آن معتقد شده اند تا جایی که برای اثبات مدعای خود از ظواهر کتاب وسنت نیز بهره بردهاند، در حالی که مسلمانان (چه شیعه وچه سنی) این عقیده را با دلایل نقلی وعقلی رد کرده اند.
واژه های کلیدی: تناسخ ، روح ، ادیان، بازگشت روح، انتقال روح، مرگ.