به گزارش خبرگزاری حوزه، سومین جلسه دوره علمیپژوهشی مقالهنویسی در جمع طلاب با حضور سرکار خانم فاطمه ابوالحکیمی معاون پژوهش و استاد راهنمای پایاننامه و مقالات در حوزه علمیه الزهرا (س) بافق برگزار شد.
ابوالحکیمی گفت: به سه صورت میتوان اطلاعات موجود در متون را اخذ و ثبت کرد؛ ثبت عین مطالب متن که ثبت آیات و روایات باید بدینگونه باشد؛ یعنی ثبت مطالب متن بدون هیچگونه دخل و تصرف و تغییر. ثبت خلاصه مطالب متن در جایی است که بیان یک اندیشه در منبع مورداستفاده با توصیههای دیگر نظیر تمثیل و شعر و داستان همراه باشد در این صورت محقق میتواند بهشرط آن که آسیبی به فهم متن وارد نشود دست به تلخیص آن قسمت بزند. همینطور برداشت از متن در جایی است که کلمات و عبارات اصلی متن چندان اهمیتی نداشته باشد و تنها محتوای آن ارزشمند باشد، در این صورت میتوان متن را نقل به معنا یا نقلقول غیرمستقیم کرد و آن را تحلیل محتوا نمود.
وی ادامه داد: وحدت نوشته، در گرو گنجاندن دقیق مطالب در پاراگرافها است. باید مطمئن شد که هر پاراگراف و جملههای آن با اندیشه اصلی پژوهش مرتبط باشد. مطالب یا مباحثی که با اندیشه اصلی تحقیق ارتباط منطقی ندارد هر چند در جای خود ممکن است خیلی جالب باشد؛ اما باید از نوشته حذف شود.