الگوی سوم زن

خوزستان کرسی علمی ترویجی مدرسه فاطمیه شهرستان کاارون

شناسه خبر : 137732

1402/08/08

تعداد بازدید : 52

برگزاری نخستین کرسی علمی ترویجی با محوریت الگوی سوم زن در شهرستان کارون به همت حوزه فاطمیه سلام الله علیها کارون

کرسی علمی ترویجی باموضوع واکاوی مؤلفه های تمدن نوین اسلامی ونقش فرهنگی واجتماعی زنان در تحقق آن با حضور امام جمعه و فرماندار شهرستان کارون ،استاد ارائه دهنده مرتضی مولوی وردنجانی ،استاد ناقد سید محمد حسین میری ،دبیر علمی معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان خوزستان فاطمه مطوس ،اساتید،طلاب و کادر مدرسه فاطمیه کارون به همت حوزه ی علمیه فاطمیه کارون درفرهنگسرای مهدیه برگزار شد.

دراین کرسی علمی ترویجی مولوی استاد گروه معارف اسلامی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم پیش روی جهان اسلام ارائه ی الگویی مناسب و سبک زندگی اسلامی برای جامعه ی بشریت است اظهارکرد:دین اسلام چنین ظرفیتی داردتا این الگو را درقالب تمدن نوین ارائه نماید تمدنی که براساس گزاره های دینی بنا شده ومحتوای آن مبتنی بر منابع دینی ازجمله آموزه های قرآنی و سنت ائمه اطهار می باشد.

وی با بیان اینکه زنان ومادران با عنوان رکن کلیدی جامعه هستند افزود:زن نقش اساسی ومهمی در توسعه ،مرمت وبازیابی این تمدن کهن و بزرگ ایفامی کنند با مطالعه تاریخ اسلام به راحتی به برجستگی شخصیت زن و نقش او در جامعه اسلامی پی خواهیم برد نام زنان بزرگی مانند حضرت خدیجه ،حضرت فاطمه و حضرت زینب سلام اله علیها که در ظهور و گسترش اسلام نقش داشتند در تاریخ درخشان هستند.

مولوی بیان کرد:مولفه های مهم در تحقق تمدن اسلامی شامل تربیت نسل انقلابی،نظم و امنیت ، پیشرفت علمی ،لزوم ایجاد وحدت و تفرقه زدایی، پیشرفت اقتصادی و معنویت هستند که اهمیت فراوانی دارند.

استاد گروه معارف اسلامی ادامه داد: مهم ترین نقشی که در این مسیر بدعهدی زن می باشد با ایفای آن میتواند زیربنای ساخت یک تمدن نوین اسلامی را تضمین کند نقش تربیتی که در واژه ی مقدس مادر خلاصه می شود که کانون خانواده یکی از مهم ترین پایگاه تعلیم آموزه های دینی ، اخلاقی و انسان سازی است.

وی گفت: آنچه در تحقق تمدن نوین اسلامی ملاک است پیشرفت همه جانبه بر اساس مبانی و ارزش های دینی و استفاده از ظرفت های مختلف جامعه میباشد به طوری که بتوان نیازهای مادی و معنوی ، فردی اجتماعی ، دنیوی و اخروی جامعه را شناسایی و در همه جانبه ها شناسایی و در همه جنبه ها به پیشرفت مطلوب نائل گشت زنان به عنوان یکی از مهم ترین این ظرفیت ها در عرصه های مختلف توانسته نقش آفرینی نماید و در عین انجام وظایف درون خانواده و همچنین رعایت شئونات اسلامی نقش سازنده در تحقق تمدن نوین اسلامی داشته باشد.

در ادامه سید محمد حسین میری استاد ناقد با بیان اینکه مطالب باید برای مخاطب روان باشد اظهار کرد: زمانی که نویسنده مطلبی مینویسد چون به آن متن مسلط است آن را دقیق می خواند اما ضروری است مطلب نوشته شده را فردی دیگری بخواند تا بتوان اشکالات آن از طرف خواننده اصلاح شود.

وی ادامه داد : در مقاله ها پاراگراف ها معمولا باید با حروف ابجد نوشته می شوند اما در این مقاله نویسنده با حروف الفبا نوشته و همچنین ذکر منابع در مقالات یک امر ضروری به شمار می رود در صورتی که در این مقاله اکثرا ازمنابع دست دوم استفاده شده که شأن آن را پایین می آورند.

میری اضافه کرد:بیان مسئله جان مقاله است زیرا درآن هدف از نوشتن مقاله مطرح می شود به همین دلیل توجه کردن به آن حائز اهمیت است. همچنین ذکر پیشینیه تحقیق در مقالات علمی به مثابه پر کردن خلأ بقیه مقاله هایی که با این موضوع نوشته شده است.

درپایان معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران استان خوزستان فاطمه مطوس گفت: هدف از این چشم انداز بهره گیری علمی بیشتر،تقویت روحیه نقد، تشویق طلاب برای نوشتن مقاله ونقد کردن آن است.