جلسه دفاع

یزد/موسسه آموزش عالی حضرت زهرا س /میبد/جلسه دفاعیه

شناسه خبر : 137201

1402/07/22

تعداد بازدید : 20

یزد/موسسه آموزش عالی حضرت زهرا س /میبد/جلسه دفاعیه
جلسه دفاع پایان نامه با موضوع « مقایسه هنجارهای اخلاق زن در خانواده از دیدگاه اسلام و فمینیسم» با حضور اساتید داور و راهنما به صورت مجازی برگزار شد.

معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زهرا(س) میبد، از برگزاری جلسه دفاعیه خانم فهیمه السادات میرزا زاده، طلبه رشته اخلاق و تربیت اسلامی مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران شهرستان میبد ، با موضوع « مقایسه هنجارهای اخلاق زن در خانواده از دیدگاه اسلام و فمینیسم» با حضور استاد راهنما سر کار خانم مد ملی  و استاد داور حجت الاسلام علی رضاآل بویه به صورت مجازی خبر داد.

خانم میرزا زاده در دفاع از پایان نامه خود گفت: موضوع هنجارهای اخلاقی مربوط به زن، یکی از مباحث مطرح در اخلاق کاربردی است که متأثر از جریانات زنانه نگر، محور بحث برخی از اندیشمندان قرار گرفته است. بروز نظریه‌های فمینستی، بسیاری از ساختارها، ارزش‌ها و نهادها از جمله نهاد خانواده را با تغییرات فراوانی مواجه کرده است. تحولات در نقشهای زنانه از جمله این تحولات است. این امر علاوه بر عواقب جبران ناپذیری که در پی دارد، از دیدگاه اسلام، قابل پذیرش نیست. بنا بر اندیشه اسلام، زن و مرد دو رکن اساسی در خانواده هستند که به تناسب ویژگی‌های جنسیتی، تکالیف و حقوق متفاوتی دارند. متأثر از تعریف حقوق و تکالیف، هنجارهای اخلاقی هر کدام از زوجین نیز وابسته به جنسیت انسان‌ها است. از آنجایی که تعریف حقوق و تکالیف، هنجارهای اخلاقی هر کدام از زوجین، متاثر از مبانی هر اندیشه است. این هنجارها در جوامع گوناگون، اشکال مختلفی را به خود می‌گیرند

وی در ادامه افزود: هنجارهای اخلاقی در خانواده‌ی اسلامی تعریف و شکلی متفاوت از هنجارهای اخلاق زن درخانواده فمینیسمی داشته باشد؛ زیرا در اسلام خانواده یکی از مهم‌ترین نهادهاست و زن نیز از جایگاه ارزشمدی برخوردار است.  

ایشان در ادامه ارائه پایان نامه خود بیان داشت: با توجه به تاثیر ویژه جهان بینی بر نظام اخلاقی و به دلیل تفاوت در نگرش دو مکتب اسلام و فمنیسم، هنجارهای اخلاقی که این دو مکتب، برای زن تعریف می‌کنند، تفاوت‌های زیادی با هم دارند. فهم این تفاوت‌ها خصوصاً در عرصه خانواده، یکی از اموری است که فقدان آن در جامعه علمی محسوس است. بر این اساس و به‌خصوص با توجه به تغییرات فاحشی که در دوران نوین و در جوامع صنعتی، در ماهیت و اشکال ازدواج رخ داده به گونه ای که اشکال، ساختار و ارزش‌های خانواده و به طور کلی نظام خانواده را تحت تأثیر صنعتی شدن، دچار تغییر و تحول کرده است، گاه  باعث می‌شود که ما در طول زندگی با پرسش‌ها و شبهاتی مواجه ‌شویم  یا بر سر دوراهی‌هایی قرار بگیریم که پاسخ به این پرسش‌ها و انتخاب گزینه صحیح مستلزم اطلاعاتی به روز و علمی است. 

 

در ادامه استاد داور به بیان برخی اشکالات  محتوایی و ویرایشی  پرداخت. قرار شد طلبه به رفع این اشکالات بپردازد.

در نهایت پایان نامه خانم میرزا زاده با رتبه عالی پذیرفته شد.

 

 

اخبار مرتبط