علیاری استاد حوزه با اشاره به اینکه خانواده نقش مهم و اساسی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارند افزود: خانواده، اولين مدرسه و پایگاهی است كه فرزند در آن آموزش می بیند و اساسی ترین ساختار های تربیتی در آن شکل می گیرد. پس بدون شک نخستین عامل در انگیزه سازی و ایجاد لذت و عادت به کتاب و کتابخوانی در خانواده شکل می گیرد.
پژوهشگرحوزه علمیه گفت: والدین به عنوان نخستین افرادی كه كودك با آنان سر وكار دارد، نقش برجسته و مهمی در آگاهی بخشی و آموزش به فرزندان دارند. از این رو، كودك از بدو تولد با تقلید از رفتار پدر و مادر، آنان را به اصلی ترین الگوهای خود تبدیل می سازد.
ایشان تصریح کرد: ساده ترین و عملی ترین راه برای تربیت نسل های كتابخوان، فرهنگ سازی میان نسل جوان كنونی به ویژه پدران و مادران جوان است. زیرا آنان نسلی كتابخوان تربیت خواهند كرد. به عبارت بهتر تنها تربیت یك نسلِ كتابخوان متضمن تربیت نسل های آینده خواهد بود.
استاد حوزه اذعان داشت: محیط و شرایط خانواده، روش تربیتی و آموزشی والدین، طرز تفکر و نگرش والدین در رابطه با مطالعه و کتابخوانی، وجود کتب و نشریات قابل دسترس و نیز سطح اقتصادی و پایگاه اجتماعی خانواده، نقش بسزایی در ایجاد فرهنگ کتابخوانی در خانواده و تقویت آن دارد.