حجت الاسلام و المسلمین اخگری در این نشست اظهار داشت: خانواده در هر جامعه ای کوچک ترین و مهم ترین و سرنوشت ساز ترین نهاد ها می باشد که بایستی اصول و مبانی آن با دقت تشریح شود.
وی با بیان اینکه تقوا و خودسازی در خانواده ، ثمرات و کارکردهای مادی و معنوی فراوانی دارد، تاکید کرد: معنای ساده تقوا که ریشه روایی نیز دارد؛ انجام واجبات و ترک محرمات می باشد.
مدرس حوزه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) خلخال با تاکید بر رکن بودن تقوا در خانواده گفت: در قرآن کریم به همان اندازه که از ایمان و عمل نام برده شده، از تقوا نیز اسم برده شده است که با دقت در آیاتی همچون آیه ۱۲۸ سوره نساء و آیات ۲۳-۲۵ سوره قصص و آیات دیگر می توان به اثر مهم و فوق العاده آن در پیشبرد اهداف خانوادگی پی برد.
استاد اخگری با بیان اینکه امروزه برخی جوامع در مورد جایگاه خانواده با خطای شناختی مواجه هستند، و باید دیدگاه خود را نسبت به اهمیت و نقش آن در سرنوشت ملت ها اصلاح کنند، افزود: در این آیات به ترتیب مفاهیمی همچون: پرورش فرزندانی پاک و الهی توسط زنان، کنترل خواسته های نفسانی بوسیله تقوا، ارزش مند تلقی کردن حریم میان زن و مرد، اشتغال زن به شرط رعایت کامل عفت و ... به عنوان کارکردهای تقوا می باشند.
وی در پایان با اشاره به آثار اجتماعی تقوا در جامعه ،رعایت آن را توسط افراد جامعه مهم دانست و تاکید کرد: بهره مندی از هدایت قرآن، بهره مندی از رزق و برکات الهی، رهایی از مشکلات و آسان شدن امور، بهره گیری از نصرت الهی از آثار و برکات تقوا در جامعه و زندگی فردی می باشد.