حجت الاسلام و المسلمین مجتهد تبریزی در این نشست گفت: بر اساس نظر برخی مفسرین منظور از امانتی که در آیه 72 سوره مبارکه احزاب برعهده انسان گذاشته شده، نماز است و آثار و برکاتش در همه ابعاد زندگی انسان جریان دارد و می تواند نسل آینده انسان را بسازد.
وی بیان داشت: برخی گمان می کنند نماز فقط صحیح خوانی و آرامش جسمی در حین اقامه نماز است در حالی که آنچه به نماز ارزش داده و آن را افضل عبادات قرار می دهد مسأله خشوع در نماز است.
مدرس حوزه علمیه در ارتباط با کیفیت اقامه نماز تصریح کرد: در کلام معصومین(علیهم السلام) فراهم کردن شرایط و مقدمات نماز حکم جنین در خلقت انسان را دارد و با خشوع در مقابل خدا روح در نماز دمیده می شود و در حقیقت خشوع، روح نماز است.
مبلغ حوزه در تبیین راهکارهای ایجاد خشوع در نماز افزود: عوامل مختلفی همچون، محبت به خدا، مکان و زمان نماز، دل کندن از تعلقات قلبی و قرار گرفتن در جایگاه عبادت قبل از فرا رسیدن زمان نماز از جمله مواردی است که می تواند خشوع ایجاد کند.
حجت الاسلام و المسلمین مجتهد تبریزی تأکید کرد: اصل تربیت در عمل است و مادر باید با انجام اعمال عبادی خوب و درست مثل خشوع در نماز، فرزند را تربیت کند در غیر این صورت تنها با توصیه و تأکید بر اطرافیان، تربیت و رشد معنوی محقق نمی شود.
مجتهد تبریزی در پایان، ضمن توصیه طلاب به تلاش بر تربیت معنوی گفت: اقامه نماز شب در کنار نمازهای روزانه و الگو گیری از سیره عبادی اهل بیت(علیهم السلام) در انجام نماز و عبادات، مسیر مناسبی برای رسیدن به جایگاه معنوی و الهی انسان است.