شیما راستیان جهرمی شیراز، الزهراء

شناسه خبر : 12192

1393/02/17

تعداد بازدید : 519

شیما راستیان جهرمی شیراز، الزهراء
مدارک حوزوی: سطح 2
مدارک دانشگاهی: کاردانی کامپیوتر

آثار پژوهشی

پایان یافته

مقالات: نقاط ضعف و قوت اومانیسم، نقش مؤمنین راستین در جنگ احزاب، آداب ، شرایط و موانع دعا و نیایش از دیدگاه قرآن و روایات، شباهت ها و تفاوت های اناجیل چهارگانه ، انجیل برنابا و قرآن، فلسفه¬ی بعثت انبیا از دیدگاه قرآن و عقل وپیامدهای برقراری ارتباط ناسالم با جنس مخالف.

زبان

زبان عربی:       متوسط □              خوب ■               عالی □     
انگلیسی:         متوسط ■              خوب □               عالی □

گرایش‌های مورد علاقه

اجتماعی■           سیاسی□         فقهی □                      کلامی□              قرآنی■
تاریخی□             فلسفی□           اخلاقی- تربیتی□            روانشناسی□
 

چکیده

پیامد های بر قراری ارتباط با جنس مخالف، عنوان مقاله­ی حاضر است.
خداوند غرایز مختلف را با هدفی متعالی در وجود انسان قرار داده است. از جمله‌ی این غرایز، غریزه ی  جنسی است که ارضای مشروع آن موجب ادامه و بقای نسل انسان می‌شود. قرآن کریم نه تنها تمایل جنسی را پلید و ناپسند نمی‌شمرد، بلکه آن را از بارزترین نشانه‌های قدرت خداوند و موجب آرامش زن و مرد معرفی می نماید؛اما از آن جا که معمولاً انسان در تمامی امور دچار افراط و تفریط می‌شود، خداوند برای برقراری اعتدال در روابط میان دو جنس مخالف، قوانینی را وضع کرده است.
 با وجود اینکه روابط ناسالم با جنس‌ مخالف با فرهنگ و اعتقادات عمومی مردم ایران ناسازگار است، اما متأسفانه در چند دهه‌ی اخیر، این روابط به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است.
بررسی‌ها نشان می‌دهدعوامل مختلف فردی ،خانوادگی و اجتماعی  در بروز این مشکل نقش دارند.
 عوامل فردی مؤثر در بروز آن عبارتند از: دوستی با هدف شناخت جنس‌ مخالف، تصورات نادرست از جنس مخالف، چشم‌چرانی، معاشرت با دوستان ناباب،  خیال‌پردازی جنسی، عدم رعایت حجاب، خودآرایی و خودنمایی، بیکاری و بی‌برنامه گی، عدم امکان ازدواج، احساس حقارت و سرشکستگی وهم چنین طنازی در سخن.
از علل خانوادگی نیز می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد: عدم آموزش حدود شرعی روابط با نامحرم، محدودیت مطلق در برخورد با جنس-مخالف، سخت­گیری و خشونت خانواده ، وجود مشکلات عاطفی در خانواده، غیرت افراطی برخی پدران و برادران، بی‌توجهی به نحوه‌ی پوشش و روابط زناشویی در خانواده، افراط در اجتماعی کردن فرزندان، عدم تأمین نیازهای اقتصادی فرزندان و سخت گیری های فراوان  در مورد ازدواج آنان .
توسعه‌ی وسایل ارتباط جمعی، تحریک جنسی توسط رسانه‌ها، تغییر در گروه‌های مرجع جوانان، بالا رفتن سن ازدواج، حاکمیت روحیه‌ی فردگرایی، خودباختگی فرهنگی، کاهش نظارت و کنترل اجتماعی، برخورد نادرست جامعه با جوان و قضاوت افراطی در مورد رفتار جوان با غیرهم جنس از جمله علل اجتماعی تأثیرگذار در بروز این مشکل به حساب می‌آیند.
در مقابل این آسیب‌های فراگیر و بسیار جدی، به نظر می‌رسد توجه به راه کارهای ذیل تا حدودی راه‌گشا باشد:توجه به کرامت انسانی، دقت در انتخاب دوست، چشم‌پوشی از نگاه حرام، پرهیز از خودنمایی و افراط در خودآرایی و کنترل فکر و خیال از راه کارهای فردی ـ اخلاقی است و شناخت واقعیت‌های جنس مخالف، آموزش حدود شرعی روابط با نامحرم، تقویت باورهای دینی، تأمین نیازهای عاطفی فرزندان، پر کردن مفید اوقات فراغت، دقت در نحوه‌ی پوشش و روابط زناشویی در خانواده و ازدواج بهنگام از راه کارهای خانوادگی ـ تربیتی می باشد و  امر به معروف و نهی از منکر، کم کردن زمینه ی تحریک جنسی ـ عاطفی در جامعه، فرهنگ‌سازی توسط رسانه‌های جمعی، احیای مرجعیت‌های گذشته، اصلاح نظام آموزشی، توسعه‌ی پژوهش‌هایلازم در این زمینه، رفع بیکاری و ایجاد اشتغال سازنده، سیاست‌گذاری جهت کاهش سن ازدواج و ضابطه‌مندی ومحدودیت مهاجرت به شهرهای بزرگ از راه‌کارهای اجتماعی ـ حکومتی برای سالم‌سازی روابط میان دو جنس‌مخالف محسوب می‌شوند.
کلید واژگان: روابط، علل، راه‌کار، جوان، بلوغ، جنسی، پیامد.

اخبار مرتبط