آقای اشرفی امین در تبیین فواید تحقیق و پژوهش اظهار کرد: پیشرفت و توسعه هر جامعه ای مرهون تولید علم در مراکز علمی آن است و در حقیقت پژوهش و تحقیق جوامع را به سمت رشد و شکوفایی سوق میدهد.
وی افزود: از آنجا که حوزه های علمیه به عنوان یکی از نهادهای علمی در جوامع دینی محل رجوع مردم هستند، ضروری است این مراکز فرآیند پژوهش تربیتی را در اولویت برنامههای خود بگنجانند .
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور مشگینشهر استعدادیابی را مولفه تربیت طلبه محقق عنوان کرد و اذعان داشت: شناسایی افراد مستعد و علاقمند به پژوهشگری ومدیریت صحیح منابع انسانی سبب رشد فعالیتهای پژوهشی در سطحی وسیع میشود.
مدرس دانشگاه پیام نور مشگین شهر، صداقت در تحقیق را شاخصه یک پژوهشگر موفق دانست و گفت: داشتن صداقت ویژگی یک پژوهشگر موفق است و محقق باید با نگاه عمیق و ذهنی باز و به دور از تعصب و تصوری از پیش تعیین شده در موضوع مورد نظر خود به تحقیق و پژوهش بپردازد.
داور مجله علمی_پژوهشی مطالعات قرآن و حدیث، رسالت نهادهای علمی را توسعه دانش بر اساس نیازهای جامعه دانست و راهکارهای تحقق این امر را چنین برشمرد: توجه به علم و گفتمان سازی، ایجاد فضاهای مناسب پژوهشی، تربیت و توانمندسازی نیروهای نوآور و توانا در تولید علم، برگزاری کارگاههای مهارت افزایی از راهکارهایی است که میتوان برای ارتقای توان پژوهشی بهره برد.