نشست پژوهشی

اردبیل نشست اثرگستری علمی در پرتو نقش آفرینی عالمانه طلاب خواهر پژوهشگر در مدیریت استان

شناسه خبر : 117166

1400/10/07

تعداد بازدید : 329

 اردبیل نشست اثرگستری علمی در پرتو نقش آفرینی عالمانه طلاب خواهر پژوهشگر در مدیریت استان
به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان اردبیل، نشست پژوهشی "اثرگستری علمی در پرتو نقش آفرینی عالمانه طلاب خواهر پژوهشگر" با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی قربانی، پژوهشگر ، نویسنده، استاد حوزه و دانشگاه و رئیس مرکز نظارت وبرنامه ریزی در هفته پژوهش برگزار شد.

 

حجت الاسلام و السلمین دکتر قربانی در ابتدا به ارزش و جایگاه علم و پژوهش در اسلام اشاره کرد و گفت: طبق فرمایش پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آل وسلم): اگر کسی از دنیا برود که میراث او، آثار علمی و مکتوبات و  قلمش باشد بهشت ارزانی او خواهد بود.  براساس این حدیث نورانی ، خداوند متعال  پاداش این مجاهدت علمی را، بهشت و رضوان خود قرار داده است .

ایشان هم چنین به ذخایر علمی علما و فقها در تاریخ تشیع  اشاره و بیان کرد: ما با مشاهده در تاریخ اسلام بخصوص تشیع با  ظرفیت وگنجینه ای از ذخایر و مکتوبات فاخر علمی مانند آثار فارابی در فلسفه عملی ، فلسفه نظری در منطق و علم موسیقی  و منابع فقهی چون: جواهر الکلام ، الغدیرو بحارالانوار مواجه هستیم که اسلام در ذهن  پیروان و علاقمندان خود ایجاد کرده است .

رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت به عدم تولید محتوا درحوزه اشاره کرد و اظهار داشت: امروز سهم ما از تولید دانش، و تولید محتوا برای  حل مسائل و معضلات اجتماعی سهم قابل قبول و شایانی  نیست و فاصله نسبتا قابل توجهی  با جایگاه درخشان نیازهای علمی  در حوزه نظر و عمل و کاربرد داریم؛ شاید یکی از اصلی ترین عوامل موثر در حوزه های علمیه که نمی تواند  سهم مناسبی در تولید دانش ایفا کند بی توجهی به امر پژوهش و جدی نگرفتن ایجاد زیر ساخت های پژوهشی در حوزه های علمیه است.

وی در ادامه با توجه به آسیب ها و چالش های امروزی جامعه اظهار داشت : تلاش ما در حوزه ها این است که در کنار پژوهشکده های عمومی در حوزه خواهران ، پژوهشکده های حرفه ای که بتواند مسائل اساسی جامعه را از طریق تحقیق و پژوهش به یک سرانجام قابل قبولی برساند راه اندازی کنیم زیرا حل آسیب هایی چون: وضعیت عفاف و حجاب،  طلاق،  ازدواج ، وضعیت تعاملات درون خانوادگی و ارتباطات جنسیتی ؛ نیازمند کارعلمی و تحقیقی است و ما براساس رسالت و عهده خود در حوزه علمیه خواهران ، باید در مسائل مربوط به زن و خانواده مرجعیت پیدا کنیم و این مرجعیت فقط با تحقیق و پژوهش حاصل می شود.

استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: نشاط و شور حوزه های علمیه در پرتو پژوهش است البته پژوهش توام با درد، زیرا پژوهشگر، انسان بی خیالی نیست و نمی تواند چشم خود را برمسائل اطراف جامعه خود ببندد طلبه بدون مسئله ،طلبه موثر نخواهد بود بلکه  زمانی اثر گذار خواهد بود  که با دنیایی از سوالات و ابهاماتی که او را رنج می دهد مواجه شده باشد. و با برنامه ریزی هایی صورت گرفته توسط مرکز مدیریت امیدوارم بتوانیم مسیری را ترسیم کنیم تا طلاب حوزه خواهران بتوانند در  عرصه تحقیق و پژوهش ورود جدی داشته باشند.

ایشان هم چنین وضعیت نگارش پایان نامه ها در  استان را به لحاظ انتخاب موضوعات با توجه به مسائل منطقه مناسب دانست و افزود: پایان نامه ها در استان به لحاظ زمان دفاع، یکی از استان های پیشرو درکشور است .

اخبار مرتبط