اردبیل نشست اخلاق پژوهشی و نقش آن در اثر گستره علمی طلاب در مدرسه الزهرا سلام الله علیها

شناسه خبر : 116534

1400/09/29

تعداد بازدید : 172

اردبیل نشست اخلاق پژوهشی و نقش آن در اثر گستره علمی طلاب در مدرسه الزهرا سلام الله علیها
به گزارش خانم نوری معاون پژوهش مدرسه الزهرا(سلام الله علیها) اردبیل، نشستی برخط (آنلاین) با موضوع «اخلاق پژوهشی و نقش آن در اثر گستره علمی طلاب» با ارائه حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر امین فتحی در مورخ 1400/9/23 برگزار شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر امین فتحی گفت: طلبگی ، واجب کفایی و رسالت الهی است که دعوت کتبی آن از سوی پروردگار عالم است و نبایستی طلاب به این دعوت بی اعتنا باشند.
 وی بیان داشت: رسالت طلبگی طلاب دو بُعد دارد یک بُعد ابلاغ که همان بحث تبلیغ است و دیگری بُعد تبیین که همان بیان مسائل دینی به زبان روز جامعه و متناسب با نیازهای بشری است که در هر دو بُعد مخاطب‌شناسی و زمان‌شناسی حرف اول را می‌زند.
 مدرس دانشگاه محقق در ترسیم شرایط فعلی جامعه بشری تصریح کرد: تبلیغات سنگینی که علیه کشور، هویت، دین، مذهب و فرهنگ اسلامی انجام می‌شود بشر امروز را در دنیایی از شبهات و پیچیدگی‌های ذهنی و عدم توانایی بر تشخیص حق از باطل قرار داده‌است و در چنین فضایی طلاب باید نقش‌آفرینی کنند.
وی تاکید کرد: جامعه‌شناسان،  روان‌شناسان و سایر دانشمندان به این نتیجه رسیدند که در دنیای امروز نمی‌توان با قوانین اجتماعی و مجازات شدید مردم را کنترل کرد؛ بلکه باید یک خود کنترلی و بازدارنده درونی در انسان‌ها شکل بگیرد که به تعبیر قرآن از آن به تقوا یاد می‌شود.
  دکتر امین فتحی در تبیین وظیفه پژوهشی حوزه‌های علمیه افزود: در جامعه کنونی و عصر حاضر نیازهای فرهنگی، دینی، معرفتی و به‌ویژه بنیان‌های مخصوص به علوم انسانی و اجتماعی را باید حوزه‌های علمیه تأمین کند و خلأهای علمی و مورد نیاز مردم را پر کند و این بدون شناخت از ویژگی‌های جامعه امروزی ممکن نیست.
فتحی در پایان در رابطه با قالب های پژوهشی حوزه‌های علمیه اذعان کرد: پژوهش‌های علوم تجربی در سه قالب فرضیه، نظریه و قانون ارائه می‌شود که طلاب اگر در تبیین مسائل دینی از فرضیه‌ها و نظریه‌های علوم تجربی بدون راهبردهای دینی استفاده نمایند ضمن ابطال آن فرضیه‌ها و نظریه ها، گزاره‌های دینی نیز  زیر سوال می‌رود و این  همان التقاط است که باید از آن دوری کرد.

اخبار مرتبط