بهگزارش خانم نوری ، خانم پروانه رضا قلیزاده در این نشست درباره اهمیت مطالعه گفت: در آیات و روایات مختلف مطالعه مورد تاکید قرار گرفته و هر کس که هر کس بخواهد چشمش را به عالم علم باز کند باید از مطالعه شروع کرده و مطالعه را جزء برنامههای ثابت خود قرار دهد.
وی در ارتباط با رویکرد خانوادهها به مقوله مطالعه تصریح کرد: گروهی از خانوادهها علاقه و عادت به مطالعه دارند و گروهی دیگر علی رغم تحصیلات زیاد علاقه به مطالعه ندارند. گروه سوم از خانوادهها علاوه بر بیسواد بودن بهخاطر فقر اقتصادی تمایل به مطالعه ندارند و خرید کتاب را جزء ضروریات زندگی تلقی نمی کنند.
رضا قلیزاده در ادامه تاکید کرد: اصلیترین فرد خانواده برای سوق دادن سایر اعضا به سمت مطالعه، مادر است؛ چرا که عملکرد مادر در فرزندان اثر مستقیم دارد و فرزندان به صورت تقلیدی کار مادر را تکرار می کنند که این امر می تواند به مرور زمان، انگیزه مطالعه را در کودکان نهادینه کند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل اظهار داشت: حوزههای علمیه یکی از مهمترین ارگانهایی است که میتواند در ترویج فرهنگ کتابخوانی نقش داشته باشد؛ زیرا حوزه یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی است و نتایج مطالعه در تحقیق و پژوهش نمود پیدا می کند.
وی افزود: با توجه به اینکه طلاب در بطن جامعه و در میان مردم هستند با پرسشها، شبهات و سؤالات زیادی مواجه می شوند و همین امر نیاز آنها را به مطالعه دو چندان میکند. پس طلاب میتوانند در زمینه مطالعه پیشگام باشند.
وی در پایان تصریح کرد: افزایش بینش اجتماعی و بینش دینی از فواید چشمگیر مطالعه برای طلاب است و با افزایش این بینشها قطعا کیفیت انجام تحقیقات و پژوهشهای طلاب دقیق تر و علمی تر خواهد بود.