به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهراء (سلام الله علیها) ، در این نشست حجت الاسلام و المسلمین فتاحی گفت: در زمان ناراحتی ها باید به نکات مشترک دست گذاشت و اختلافات را کنار گذاشت . با این کار وحدت حاصل می شود.
احسان فتاحی گفت: اولین اختلاف اساسی بین مسلمین بعد از ماجرای کشته شدن عثمان بود که جامعه به دو شق علوی و عثمانی تقسیم شد. بعد از رحلت پیامبر اگر اختلاف بر سر جانشینی پیامبر بود؛ اما جامعه دو شق نشده بود.
ایشان اظهار کرد: خداوند در قرآن اتحاد را در سه محور بیان کرده: اتحاد بین تمامی مردم با لفظ یا ایها الناس، اتحاد با اهل کتاب و اتحاد مسلمین که بحث وحدت شیعه و سنی است. هرچند در قران وحدت میان همه مردم را مورد خطاب قرار داده، اما ارتباط با مشرکین حربی را منع کرده است.
وی اذعان کرد: استاد گفت: از عوامل اختلاف غل است که امری نفسانی است که فرد نمی تواند با دیگران خوب ارتباط برقرار کند.شیاطین انس و جن از دیگر عوامل اختلاف است که قرآن در آیه 91 سوره مائده به آن اشاره کرده است.
فتاحی افزود: از آثار وحدت عزت و شوکتی که به وجود می آید و باعث می شود دسیسه های دشمنان را بر ملا کند.پیروز مندی در مشکلات و غلبه بر آنان از آثار دیگر وحدت است. وحدت باعث بارش رحمت الهی میشود.