اصفهان/برگزاری نشست سیر مطالعاتی با عنوان « معاد بازگشت به جدی ترین زندگی »

شناسه خبر : 110702

1400/05/18

تعداد بازدید : 129

اصفهان/برگزاری نشست سیر مطالعاتی با عنوان « معاد بازگشت به جدی ترین زندگی »
واحد پژوهش مدرسه علمیه زهراییه نجف آباد در تاریخ 18/5/1400 به صورت حضوری و آنلاین؛ اقدام به برگزاری نشست علمی پژوهشی سیر مطالعاتی با عنوان « معاد بازگشت به جدی ترین زندگی » نمود. این نشست با دعوت از استاد خانم مریم بیگم شکراللهی و خانم صفر نوراله و خانم نجفیان دو طلبه حوزه زهراییه با حضور تعدادی از طلاب مدرسه برگزار گردید.

خانم نجفیان در ابتدا با زندگی نامه استاد طاهر زاده شروع کرد و بعد مطالب کتاب معاد بازگشت به جدی ترین زندگی را توضیح داد و گفت: شناخت معاد خیلی مهم است و باید به صورت چند نفره مباحثه شود تا تاثیر عمیق در زندگی داشته باشد. در ادامه گفت: استاد با بیان ساده، مهمترین مطالبی که هر انسان باید بداند را بیان می­کند. تجسم اعمال در برزخ و قیامت، پل صراط، تفاوت افراد در قبر و...که هر کس  با خدا  و آن طرف انس پیدا کرده، شادمان هست و دلبستگی ندارد. در واقع خیلی از عذاب ها به خاطر پاک شدن، وارد شدن در عالم برزخ است.

خانم شکر الهی بعد از تشکر از خانم نجفیان گفت: زندگی حقیقی انسان آن طرف است. ایشان اشاره به آیه قرآن کرد و گفت:«انما الحیوه الدنیا لهو و لعب» این دنیا ظاهری از زندگی است، زندگی حقیقی آن طرف است. عالم برزخ مثل تصویر خودمان در آینه است که ماده ندارد عالم برزخ در امتداد این دنیا است همانطور که ما در خواب در حرم امام رضا هستیم ماده نیست ولی حس آن است که فرا زمانی و فرا مکانی است.در عالم برزخ نیز فرا زمانی و فرا مکانی است و ماده ندارد.  اینجا عالم عمل هست ولی آن جا دیگر عالم عمل نیست. تکامل در عالم برزخ تکوینی است باید این مسیر را طی کنند تا به حشر برسند تا به بدن آخرتی برسد ملاصدرا میگوید ما سه بدن داریم بدن دنیایی بدن مثالی که برای برزخ است و بدن آخرتی، و این من ، در هر سه بدن مشترک است . در برزخ رفع حجاب برای مومنان و تکامل صعودی دارند. کافران هیچ تکامل صعودی ندارند بکه تکوینی است که مرحله ای را باید بگذراند تا به حشر برسند .

خانم نجفیان سوال دیگر پرسید که چه کار کنیم ایمان  در قلب نهادینه شود و عاقبت به خیر باشیم. خانم شکر اللهی در جواب گفت: ایمان وقتی نهادینه شده باشد شخص  به راحتی میتواند جواب بدهند و از پس سوال ها بر بیایند ما سه مرحله داریم 1.علم که چه کاری را خدا میپسندد و چه کاری را نه، چه کاری واجب و چه کاری حرام است که این علم را اکثرا  داریم 2.  ایمان که خودش چند مرتبه دارد 3. باور 4. یقین است همانطور که خداوند میفرماید: كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ ﴿۵ هرگز چنين نيست اگر علم‏اليقين داشتيد (۵ لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ ﴿۶ به يقين دوزخ را مى ‏بينيد. یقین با ایمان و عمل صالح به وجود می اید و انسان قبل از مردن خودش باید بمیرد. یعنی اگر انسان به نماز و روزه بندگی و عمل صالح فکر کند قطعا اینها قیامتی هستند و آمادگی پیدا می­کند و استرس ندارد.

خانم صفر نوراله قسمت دوم کتاب را شروع به توضیح دادن کرد و گفت یاد اموات و هدیه برای آنان  از جمله چیزهایی است که به اموات میرسد .  اموات میتوانند به دیدار خانواده بیایند و اگر خانواده در حال کار خوب باشند غبطه میخورند که ای کاش ما هم چنین کار خوبی را انجام داده بودیم .در این کتاب به ظهور امام زمان و هنگام دمیدن در سور را بیان میکند . بحث دیگر اعمال انسان که خیلی مهم است با آن میتوان در همین دنیا در بهشت یا در جهنم زندگی کند. بحث شفاعت و... که سفارش میشود این کتاب خوانده شود.

خانم صفر نواله در مورد توقف گاه پرسیدند و گفتند چگونه  از موقف ها به خوبی بگذریم ؟ استاد در جواب گفت: محاسبه سفارش میشود. انسان باید باید قبل خواب خودش به حساب خودش برسد و کار خوبش را شکر و برای کار بدش مجازات در نظر بگیرد مسلما کسی چنین کاری انجام دهد موقف به خوبی تمام می­شود و عبور می­کند مثل خانه تکانی است که که اگر نظم داشته باشد خانه تکانی راحتی خواهد داشت. اگر تجدید نیت کنیم و نیت ها اصلاح شوند کار هم خوب پیش میرود . وی در ادامه گفت: منظور از موقف ، عمل مرا نشان میدهد و من باید جواب گو باشم. یعنی تمام واجبات ما یک موقف دارد که ما باید انجام میدادیم.

 خانم صفر نوراله سوال دیگری پرسید و گفت: مقام برزخ کبری مخصوص چه کسانی است؟ خانم شکراللهی گفت: امام خمینی میفرماید هر موجودی  به تعادل برسد نه افراط و نه تفریط به مقام برزخ کبری میرسد .

طلبه سوال دیگری پرسید و گفت: بهشت علما  در این دنیا چگونه است آنها که وضع مالی خوبی ندارند چگونه در بهشت هستند؟ خانم شکراللهی ابراز داشت:  وقتی در یک جلسه علمی یا معنوی حسی به شما دست میدهد که حاضر نیستید با چیزی عوض کنید وقتی این لذت ها تکرار شود دیگر در هوای گرم هم هندوانه داخل یخچال خیلی مزه ندارد .

در پایان خانم شکر اللهی کتاب « هنر مردن » از استاد طاهر زاده را معرفی کرد تا برای سیر مطالعاتی بعدی باشد .