حجت الاسلام و المسلمین حسین شیرگیر به ویژگیهای فرهنگ اسلامی اشاره کرد و گفت: ایستادگی در برابر ظلم و ظالم و تلاش برای محو آن، از ویژگیهای مهم فرهنگ اسلامی است.این مساله مهم در فرهنگ عاشورا و حماسه قیام امام حسین(علیه السلام) به زیباترین شکل متجلی شد.
وی اهداف اصحاب امام حسین(علیه السلام) را مورد بررسی قرار داد و گفت: اصحاب عاشورا با الهام از پیامبر(صلی الله علیه و آله) و آیین مقدس ایشان، هدف خویش را دفاع از ارزشها و آرمانهای اسلامی قرار داده بودند و هرگونه تحمل سختیها و رنجها را فرصتی برای پیوستن به محبوب می دانستند.
مسئول امر به معروف و نهی از منکرشهرستان پارس آباد در ادامه افزود: نمونه بارز تحمل کننده سختیها را در شخصیت حضرت زینب(سلام الله علیها)قهرمان حماسه کربلا می توان مشاهده کرد. او که در مکتب والای رسالت و امامت تربیت شده، با اتکاء به ایمان و توکل به خدا، وظیفه خود را در قافله سالاری کاروان بازماندگان عاشورا بخوبی ایفا نمود و ضمن رهبری و نگهداری از کودکان و داغدیدگان، از هر فرصتی برای ابلاغ پیام عاشورا استفاده کرد.
حجتالاسلام شیرگیر با بیان ابعاد نظری و عملی نهضت عاشورا، اظهار داشت: اصل و اساس نهضت عاشورا در بعد نظری احیای دین و اصلاح اندیشه دینی بود و در بعد عملی و کاربردی اصلاح انسان و تربیت او در تراز ترازوی کتاب وسنت مد نظر بوده است.
این مقام مسئول ادامه داد: جمله «ما رأیت الا جمیلا»؛ تبلور عزت نفس، عظمت و شجاعت و شکوه معرفت و شناخت الهی در کلام عرفانی حضرت زینب(سلام الله علیها)است ،به طوری که آن بانوی بزرگ با صبر جمیل؛ شاخصۀ زیبایی شناختی واقعۀ عاشورا را آشکار ساخت.