گونه شناسی رفتار مردمان در مواجهه باحق ازنظر قران وروایت
حقمداري و دوري از باطل، افزون بر شناخت حق، منوط به شناخت رفتارهايي است كه در مواجهه با حق رخ ميدهد و افراد را به دو گروه حقپذير و حقگريز تقسيم ميكند. از اين رو گونهشناسي رفتار مردمان در مواجهه با حق از ديدگاه آيات و روايات اهميت پيدا ميكند.
از آنجايي كه اين رفتارها به نقل از آيات و روايات دامنه وسيعي دارد، نگارنده بر آن شد تا اين رفتارها را در چهار حيطه اعتقادي از حق اعم از: يكتاپرستي، نبوت، قرآن و وحي و معاد بررسي نمايد. همچنين شناخت عوامل و زمينههاي به وجود آورنده اين رفتارها كمك شاياني در زدودن عوامل حقگريزي يا تقويت عوامل حقپذيري در جامعه دارد. بنابر مطالعات كتابخانهاي با روش تحليل آموزههاي قرآني و روايي درمييابيم كه عوامل مختلفي چون: هستيشناسي، انسانشناختي و جامعهشناسي و روانشناسي باعث رفتارهاي متفاوتي در حوزههاي اعتقادي نامبرده ميشود. گونهبندي اين رفتارها و عوامل و راهكارهاي اصلاحي آن كه شامل: وادار كردن انسانها به تفكر و تعقل، كسب معرفت و علم، مراجعه به فطرت، يادآوري نعمتهاي الهي، دوري از گناه و يادآوري معاد است، به تفصيل در اين پاياننامه مورد بررسي قرار گرفته است.
به اميد روزي كه همه انسانها با الهام گرفتن از آيات و روايات، رفتارهاي درست و نادرست را شناسايي كرده و زمينههاي حقپذيري را در خود ايجاد كنند و با به كارگيري راهكارهاي اصلاحي همواره خود را از باطل دور سازند، تا حقمداري در جامعه گسترده شود وبساط حقگريزي و باطل براي هميشه از جهان برچيده شود.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : قزوین
- : قزوین
- : قزوین - قزوین - مدرسه علمیه تخصصی کوثر «علیها السلام»